Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Zalktis - VSAOI 3.pielikums К списку тем
Zalktis - VSAOI 3.pielikums
Lūgums kolēģiem, kuri strādā ar "Zalktis".
Izrēķināju jau decembra algas, izdrukāju algu sarakstus, Paziņojumus par algas nodokli u.c. Bet 3.pielikumā man uzrāda tikai sociālo iemaksu summu un riska nodevas summu. Iedzīvotāju ienākuma nodokli nerāda. Piezvanīju "Zalktis" saimniekiem, viņi skaidro - IIN summa parādīšoties tikai nākošajā mēnesī.
Man tas "nedalec". Vai var kāds man apskaidrot prātu?
Jau iepriekš pateicos.
Ответы (22)
Jums ir jāievada arī novembra algas, tad parādīs IIeN.
Novembrī nebija algas. Firma darbojas tikai no decembra. Ko iesākt? Iesniegt VID-ā ar nullēm? Tā būs pareizi?
Ja tas ir pirmais uzņ. darbības mēnesis, par kuru aprēķina darba algu, tad *dalekšanai* vai *nedalekšanai* nav nozīmes, jo viss ir un būs saskaņā ar šis atskaites sastādīšanas prasībām.
8 aile - IETURĒTAIS iedzīvotāju ienākuma nodoklis (latos)- nozīmē, ka ieturēts šis nodoklis skaitas pie darba algas izmaksas fakta (parasti - nākamajā mēnesī pēc aprēķina mēneša. Bet ir izņēmumi. Piemēram - gadījumos, kad aprēķina un izmaksā atv. kompensāciju vienā mēnesī, kas līdz ar to ir gan aprēķina, gan ieturējuma taksācijas periods.
А вы что в декабре уже выплатили зарплату и удержалии ПНН?
Нет, еще не выплатили. Только рассчитали. Хотели заранее подготовить все бумаги - а то праздники, пъянки... Всякое бывает.
Manas domas, ka tā arī būs pareizi.DecembraIIeN būs atskaitē par janvāri.
Paldies par atsaucību. Drošs paliek nedrošs, tomēr rīt vēl pajautāšu VID-am.
Varbūt vēlāk vēl kāds padalīsies pieredzē. Jo man nav skaidrs, kāpēc viens nodoklis (VSAOI) parādās tajā pašā mēnesī, bet cits (IIN) tikai nākošajā. Nav konsekvences un nav loģikas. Tās summas taču mainīsies, kā tās var salīdzināt? Nesaprotu.
Tāpēc, ka 5. aile saucas šādi -Aprēķinātās valsts soc. apdrošin. obl. iemaksas (latos)...
Aivars007!Tāds aprēķins ir visu laiku.Tasatkarīgs, kad ir algas izmaksa-tekošā mēnesī vai nākošā.Tildē ir divas izvēles, kā Zalktī nezinu.
Es tikko izmēģināju Jūsu variantu.Visamjābūt kārtībā.Ja Jums nebija algas par novembri,nekam nav jābūt.Bet rēķinot algu par decembri,aizpildiet noteikti to vietiņu,kur prasās algu izmaksas datums. Ja Jūs tur ieliksiet 31. DECEMBRIS - arī 3.pielikumā Jums parādīsies tas IIEN,kas aprēķināts par decembri.Mantā iznāca.Pamēģiniet!
3.pielikumā uzrāda attiecīgā mēnesī ieturēto IIN, ja taisat atskaiti par decembri, tad uzrādāt Soc.iemaksaspar decembra algu (aprēķinātās), bet IIN par novembri, ja decembrī tiek izmaksāta novembra alga, jo ieturēts IIN ir decembrī (izmaksājot algu, nevis aprēķinot), tāpēc arī ziņojumā par decembri uzrāda decembrī ieturēto IIN no izmaksātajām algām par novembri.
Aivars007, Jūs taču ne pirmo reizi taisāt 3.pielikumu tā no laika gala ir bijis.
Bet Jums reāli tas nav vajadzīgs,jo Jūs jau algu nemaksāsiet 31.decembrī.Bet IIeN parādīšanās atskaitē ir darba algas IZMAKSAS DATUMS.Tā kā viss kārtībā.Līdz ko Jūs parādīsiet izmaksas datumu piem.1.janvāris,tas parādīsies nākošā mēneša atskaitē.
15. Darba devēja ziņojums aizpildāms par visiem darba ņēmējiem, norādot katra darba ņēmēja:
15.1. darba ienākumus (ceturtā aile) atbilstoši darba ņēmēja kartītes otrās ailes ierakstam;
15.2. aprēķinātās obligātās iemaksas (piektā aile) atbilstoši darba ņēmēja kartītes sestās ailes ierakstam;
15.3. pārskata mēnesī ieturēto iedzīvotāju ienākuma nodokli (astotā aile) no darba ņēmējam izmaksātajiem darba ienākumiem pārskata mēnesī (arī no deponētajiem darba ienākumiem) (astotajai ailei nav aritmētiskas sakarības ar ceturto un piekto aili).
http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/mk%20noteikumi/vsaoi_nr.397.doc
Vijolite
Sāku ticēt Jums. Laikam man jānomierinās.
Cleo
Arī Jums paldies! Tūlīt, tūlīt jau būšu nomierinājies.
Neskaidrību gadījumā dažkārt pietiek ar to, ka uzmanīgi pārlasa aiļu nosaukumus, kurā ievietojami vai ir/nav atspoguļoti dati...
Vieglāk taču ir uzreiz kādam pajautāt, nekā pašam uzmanīgi pārlasīt...
... tāds risinājums te sastopams bieži...
Tiešām prieks,ka Jums prieks!:)
Закрыть
Краткое описание нарушения