Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

skaidras naudas darījumu deklarēšana К списку тем

skaidras naudas darījumu deklarēšana
Situācija sekojoša: Tā kā uzņēmumā skaidras naudas darījumi, kuri pārsniedz 1000 ls, ir ārkārtīgi reti, grāmatvedis palaidis garām darījumus ar vienu firmu, kur kopējie darījumi pārsniedz 1000 ls.Notikatas oktobrī.Decembrī grāmatvedis atjēdzas un nodeklarē un iesniedz VID deklarāciju. Nākošā dienā zvana VID inspektors un saka, ka diemžēl būšot jāmaksā sods 5% apmērā par deklarācijas laicīgu neiesniegšanu.Manuprāt, par deklarācijas neiesniegšanu ir citi soda apmēri un tas jau nav tā, ka vispār nav nodeklarēti darījumi ar skaidro naudu, par ko soda atbilstoši likuma Par nodokļiem un nodevām 30. pantu. Kādas jūsu domas?
Suse
Suse 28.12.2005 11:09
30 сообщений на сайте

Ответы (10)

Уже обсуждали этот вопрос - несвоевременная сдача именно этого отчета приравнивается к недекларированию.
Martinas
Martinas 28.12.2005 11:14
38532 сообщения на сайте
Это нарушение самому нет смысла исправлять - штраф начисляют...
Inst
Inst 28.12.2005 11:14
нет сообщений на сайте
(1) Nodokļu maksātāji, izņemot fiziskās personas, katru mēnesi Ministru kabineta noteiktajā kārtībā deklarē visus mēneša laikā savstarpēji skaidrā naudā veiktos darījumus (neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā operācijā vai vairākās operācijās), kuru summa pārsniedz 1000 latu. Ja nav deklarēti skaidrā naudā veiktie darījumi, kuru summa pārsniedz 1000 latu, maksājama soda nauda 5 procentu apmērā no nedeklarēto darījumu kopsummas.

Labāk vispār nevajadzēja deklarēt , tas pats vien iznāktu , ja noķertu.
Ilma
Ilma 28.12.2005 11:16
30495 сообщений на сайте
Ну так мы и решили, лучше вообще не декларировать - штраф будет так и так. Только вылавливают они по встречным отчетам, если один партнер задекларировал эти сделки, а второй -нет, то при анализе отчетов все-равно найдут и свои 5% начислят, отсюда вывод: декларироваться нужно скооперировавшись:)
Tt7
Tt7 28.12.2005 11:21
37863 сообщения на сайте
Если партнер - розничный торговец, может и обойтись.

А вообще я всегда со своими партнерами созваниваюсь перед декларированием, чтобы под монастырь не подвести.
Inst
Inst 28.12.2005 11:23
нет сообщений на сайте
Mūžu dzīvo, mūžu mācies! Gribēja kā labāk, sanāca kā vienmēr.Vēl jau pastāv risks, ka auditā to atradīs un uzrēķinās uz tiem 5% vēl 100%.
Suse
Suse 28.12.2005 11:26
30 сообщений на сайте
Не-а, больше не начислят:)
Tt7
Tt7 28.12.2005 11:34
37863 сообщения на сайте
Izvinite, chto podnjala etu temu, no ja ne ponimaju - u menja ranshe ne bilo sdelok v nalichnih voobshe, teper vot ja v rasterjannosti. Mi kupili oborudovanie za 1900Ls u fizicheskoj personi, zaplatili nalichnimi, eta sdelka tozhe dolzhna deklarirovatsja?
Milenaa
Milenaa 01.02.2006 11:56
347 сообщений на сайте
Нет, только декларируются сделки между юр. персонами.
Gvt
Gvt 01.02.2006 12:00
2079 сообщений на сайте
Spasibo, bolshoe.
Milenaa
Milenaa 01.02.2006 12:03
347 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.