Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
rēķins un nodokļi
Juridiskā persona A iznomā telpas juridiskajai personai B, piestādot rēķinu par nomas maksu un komunālajiem maksājumiem pēc rēķiniem no Latvenergo un ūdenstīkliem. Savukārt juridiskā persona A šīs telpas nomā no fiziskās personas, kas piestāda firmai A rēķinu par nomas maksu un komunālajiem maksājumiem pēc Latvenergo un ūdenstīklu rēķiniem. Kā pareizi izrakstīt rēķinu firmai B no firmas A? Vai rēķinā norādītie nodokļi jāiemaksā budžetā?
Es domāju tā:
1. Nomas maksa summā 100,- (mērvienība pak. , daudzums 1, cena 100,-)
PVN 18% summā 18,-
kopā 118,-
2. par ūdeni (Ūdenstīklu rēķins) summā 0,64 (Mērvienība m3, daudzums 2, cena 0,32)
PVN 5% summā 0,03
3. par elektroenerģiju summā 21,19 (Latvenergo rēķins) (mērvienība kwh, daudzums 500, cena 0.043)
PVN 18% summā 3,81
kopā apmaksai 143,67
Vai arī jāraksta nevis Latvenergo un Ūdenstīkli, bet fiziskā persona, kas piestāda firmai A rēķinu par komunālajiem pakalpojumiem?
Ответы (5)
un kā PVN deklarācijā uzrāda ? atsevišķi 5% likmi un atsevišķi18% ? likmi?
PVN pielikumā jāuradā Latvenergo un iekavas tā persona, kura izraksta rēķinu. Firmai A jāizraksta rēķinu, ar uzrādi telefons Latvenergo rēķina numurs un PVN numurs Latvenergo.
Es domāju, ka firma A ir pakalpojuma sniedzēja vietā, tāpēc rēķinu es izrakstītu tā, kā jūs rakstījāt. PVN deklarācijā ir atsevišķi aizpildāmas ailes 5% un 18%.
В принципе в своем счете ссылаются на счета других поставщиков комм.услуг те предприятия, которые не включают эти услуги в НДС декларацию.
manuprāt summas zem 100 latiem (kā piemērā) nemaz nevajag uzrādīt PVN1 pielikumā atsevišķi, bet gan pieplusot pie pārējiem rēķiniem zem 100 latiem.
Закрыть
Краткое описание нарушения