Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Kases grāmatas slēgšana К списку тем

Kases grāmatas slēgšana
MK noteikumos nr.584 9.1.punktā rakstiits, ka kases grāmatu kārto katram pārskata gadam jaunu. Ko nozīmē vārds pārskata gads? Vai no 1.janv lidz 31.dec., vai uznjēmuma finansu gada datumus. (manā uzņēmumā finansu gada datumi nesakrīt ar kalendāro gadu) Ko man darīt, sākt kārtot jaunu vai varu turpināt ?????
Kylie
Kylie 02.01.2006 16:53
5 сообщений на сайте

Ответы (9)

я думаю, что подразумевался календарный год. ИМХО.
Inst
Inst 02.01.2006 16:56
нет сообщений на сайте
Parasti pārskata gads sakrīt ar kalendāra gadu.Esno savas puses ieteiktu kārtot jaunu.Esvismaz tā darītu.
Aivareno
Aivareno 02.01.2006 16:56
6641 сообщение на сайте
Es domāju, ka pārskata gads ir periods, par kuru tiek nodota finanšu atskaite. Tāpēc es kases grāmatu turpinātu līdz pārskata perioda beigām.
Bima
Bima 02.01.2006 17:12
722 сообщения на сайте
Mēs kārtojām jaunu kases grāmatu saskaņā ar mūsu finanšu gadu(tas arī nesakrita ar kalendāro gadu)
Dzidzi
Dzidzi 02.01.2006 17:35
351 сообщение на сайте
50 pret 50 interesanti gan
Kylie
Kylie 02.01.2006 19:00
5 сообщений на сайте
pārskata gads ir tas periods, par kuru Jūs gatavojat gada pārskatu (kā Jūs jau minējāt finansu gads), tāpēc jaunu kases grāmatu iekārto pārskata (finansu) gada ietvaros nevis kalendārā gada. Noteikumos taču nav teikts "kalendārais gads", bet gan minēts pārskata gads.
Cleo
Cleo 02.01.2006 19:02
19235 сообщений на сайте
vismaz es to secinu no likuma par grāmatvedību "14.pants Pārskata gads aptver 12 mēnešus, un parasti tas sakrīt ar kalendāra gadu. Citāds pārskata gada sākums un beigas var būt tikai tad, ja to nosaka attiecīgā uzņēmuma statūti, nolikums vai satversme vai personālsabiedrības (līgumsabiedrības) līgums.

Pārskata gadu var mainīt. Pārskata gada maiņa ir jāpamato un jāsniedz attiecīgi paskaidrojumi par to gada pārskata pielikumā.Jaunizveidota uzņēmuma pirmais pārskata gads var aptvert īsāku vai garāku laika posmu, bet ne vairāk par 18 mēnešiem...."

Tātad, ja Jūsu pārskata gads nesakrīt ar kalendāro gadu, tad jaunu kases grāmatu atvēr jaunā kalendārā gadā nevajag, jo jaunu kases grāmatu atver sākoties jaunam PĀRSKATA gadam.
Cleo
Cleo 02.01.2006 19:10
19235 сообщений на сайте
Кассовая книга ведется "синхронно" с остальным учетом. Если отчетный год с 01.07. по 30.06, то кассовая книга ведется в эти же сроки, т.е. 01.07 начинается новая КК.
Jfl
Jfl 02.01.2006 19:25
7767 сообщений на сайте
14.pants - paldies
Kylie
Kylie 03.01.2006 10:49
5 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.