Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
Starpniecības aģents К списку тем
Ответы (16)
10) starpniecības aģents — persona, kas piedalās pakalpojumu sniegšanā vai preču piegādē, nekļūstot par šo preču īpašnieku, lai īstenotu citu personu intereses pakalpojumu sniegšanas vai preču piegādes darījumos, un saņem atlīdzību tikai par starpniecības pakalpojumiem;
Так что никакого отношения к Starpniecības aģentу эта фирма не имеет, а просто занимается продажей мобильников attālumā
33.pants Nodokļa piemērošana, izlaižot preces brīvam apgrozījumam iekšzemē
Так что никакого отношения к Starpniecības aģentу эта фирма не имеет, а просто занимается продажей мобильников attālumā
33.pants Nodokļa piemērošana, izlaižot preces brīvam apgrozījumam iekšzemē
Если вы себя понимаете под:
10) посреднический агент - лицо, принимающее участие в оказании услуг или поставке товаров, не становясь собственником этих товаров, для осуществления интересов других лиц в сделках по оказанию услуг или поставке товаров и получает вознаграждение только за посреднические услуги;
(11) Стоимостью оказанных посредническим агентом посреднических услуг, облагаемой налогом, считается вознаграждение за посредничество.
тогда правильно.
Но если вы становитесь собственником товара, то считаю, что вам надо декларировать всю сумму поставики.
10) посреднический агент - лицо, принимающее участие в оказании услуг или поставке товаров, не становясь собственником этих товаров, для осуществления интересов других лиц в сделках по оказанию услуг или поставке товаров и получает вознаграждение только за посреднические услуги;
(11) Стоимостью оказанных посредническим агентом посреднических услуг, облагаемой налогом, считается вознаграждение за посредничество.
тогда правильно.
Но если вы становитесь собственником товара, то считаю, что вам надо декларировать всю сумму поставики.
Shket 12.01.2006 12:14
560 сообщений на сайте
560 сообщений на сайте
поставки
извените-опечатка
извените-опечатка
Shket 12.01.2006 12:15
560 сообщений на сайте
560 сообщений на сайте
7.3. Trīsstūrveida darījumi
98. Trīsstūrveida darījumi ir preču piegāde ES teritorijā, kurā ir iesaistītas trīs personas un katra no tām ir reģistrēta kā ar nodokli apliekamā persona citā ES dalībvalstī.
99. Trīsstūrveida darījumā ir iesaistīti:
99.1. preču nosūtītājs;
99.2. starpnieks;
99.3. preču galasaņēmējs.
100. Piedaloties trīsstūrveida darījumā:
100.1. preču nosūtītājs un starpnieks piemēro PVN 0 procentu likmi;
100.2. starpnieks maksā PVN par preču iegādi ES teritorijā savā valstī, kā arī iekļauj preču piegādes ES teritorijā vērtību pārskatā PVN 2 ar īpašu atzīmi "S";
100.3. preču galasaņēmējs PVN maksā par preču iegādi ES teritorijā savā valstī.
21.piemērs
Latvijas uzņēmums (ir Latvijas PVN numurs) noslēdz līgumu ar Francijas uzņēmumu (ir Francijas PVN numurs) par preču iegādi. Šo preci Francijas uzņēmums nogādās Igaunijas uzņēmumam Igaunijā (ir Igaunijas PVN numurs).
Šajā gadījumā Latvijas uzņēmums piedalās trīsstūrveida darījumā kā starpnieks:
- par preču iegādi ES teritorijā no Francijas uzņēmuma aprēķina PVN un uzrāda PVN deklarācijā (kā samaksai budžetā aprēķināto nodokli un kā priekšnodokli);
- preču piegādi ES teritorijā uzņēmumam Igaunijā apliek ar 0% likmi;
- uzrāda šo preču piegādi ES teritorijā pārskatā PVN 2 kā atsevišķu darījumu, kā darījuma partneri uzrādot Igaunijas uzņēmumu un izdarot īpašo atzīmi "S".
Nu tad domāju šis būs šis gadījums . Bet tad iznāk , ka PVN vispār nav jāmaksā.
98. Trīsstūrveida darījumi ir preču piegāde ES teritorijā, kurā ir iesaistītas trīs personas un katra no tām ir reģistrēta kā ar nodokli apliekamā persona citā ES dalībvalstī.
99. Trīsstūrveida darījumā ir iesaistīti:
99.1. preču nosūtītājs;
99.2. starpnieks;
99.3. preču galasaņēmējs.
100. Piedaloties trīsstūrveida darījumā:
100.1. preču nosūtītājs un starpnieks piemēro PVN 0 procentu likmi;
100.2. starpnieks maksā PVN par preču iegādi ES teritorijā savā valstī, kā arī iekļauj preču piegādes ES teritorijā vērtību pārskatā PVN 2 ar īpašu atzīmi "S";
100.3. preču galasaņēmējs PVN maksā par preču iegādi ES teritorijā savā valstī.
21.piemērs
Latvijas uzņēmums (ir Latvijas PVN numurs) noslēdz līgumu ar Francijas uzņēmumu (ir Francijas PVN numurs) par preču iegādi. Šo preci Francijas uzņēmums nogādās Igaunijas uzņēmumam Igaunijā (ir Igaunijas PVN numurs).
Šajā gadījumā Latvijas uzņēmums piedalās trīsstūrveida darījumā kā starpnieks:
- par preču iegādi ES teritorijā no Francijas uzņēmuma aprēķina PVN un uzrāda PVN deklarācijā (kā samaksai budžetā aprēķināto nodokli un kā priekšnodokli);
- preču piegādi ES teritorijā uzņēmumam Igaunijā apliek ar 0% likmi;
- uzrāda šo preču piegādi ES teritorijā pārskatā PVN 2 kā atsevišķu darījumu, kā darījuma partneri uzrādot Igaunijas uzņēmumu un izdarot īpašo atzīmi "S".
Nu tad domāju šis būs šis gadījums . Bet tad iznāk , ka PVN vispār nav jāmaksā.
На мой взгляд чистейший треугольник, на инвойс бельгийцев реверс, инвойс испанцам с 0%.
Xan 12.01.2006 13:05
4878 сообщений на сайте
4878 сообщений на сайте
Сорри, но я почему-то латвийскую фирму в посредники отнесла, потому и пасьянс не сложился. Посредником-то у нас бельгийцы будут.
Латвия конечно, сдаете ПВН2 с "S" на поставку в ЕС.
Xan 12.01.2006 13:47
4878 сообщений на сайте
4878 сообщений на сайте
Ага, значит так. Тогда у меня вопрос такой: в выставлении счетов схема будет такая - Бельгия - Латвии, Латвия - Испании? (При условии, что товар уходит из Бельгии в Испанию)
Nu tā shēma tāda Latvija aizsūta Beļģijai pieprasījumu ko viņiem vajag( kādus mobilos). Tad Beļģija atsūta rēķinu Latvijas uzņēmumam un Latvijas uzņēmums ir parādā Beļģija uzņēmumam .Tad Latvijas uzņēmums raksta savu rēķinu Spānijas uzņēmumam( kurš tos mobilos ir pasūtijis) un tas ir parādā Latvijas uzņēmumam.Naudu saņem Latvijas firma un pārskaita Beļģijas firmai( ne caur Latvijas banku , bet banka Spānijā) . Starpība paliek pašiem.Kā tiek nosūtīta prece no Beļģijas uz Spāniju pagaidām neredzu( nav neviens atnesis neko) , bet saka , ka pa tiešo, jo tā arī loģiski būtu un tas vair nebūtu Latvijas firmas darīšana. Zvanīju VID konsultācijām viens teica jā trīsp.darījums , bet kad sāku prasīt vai PVN1 jāparāda visi Beļģijas saņemtie rēķini kaut arī prece nav ienākusi faktiski Latvijā atkal sāka šaubīties kā īsti ir.
15.12. 45.rindā – uz citu dalībvalsti piegādāto preču vērtību, ja preču saņēmējs ir citas dalībvalsts apliekamā persona, arī:
15.12.1. saskaņā ar likuma 18.panta3.punktu veiktās apliekamās personas preču pārvietošanas vērtību no iekšzemes uz citu dalībvalsti šīs apliekamās personas uzņēmējdarbības nodrošināšanai citā dalībvalstī;
15.12.2. saskaņā ar likuma 27.pantutrīsstūrveida darījumā ES teritorijā veiktās apliekamās personas (preču nosūtītāja) preču piegādes starpniekam un apliekamās personas (starpnieka) preču piegādes preču galasaņēmējam vērtību;
15.12.3. citas dalībvalsts apliekamajai personai jaunu transportlīdzekļu piegādes ES teritorijā vērtību;
15.12.4. citas dalībvalsts apliekamajai personai kokmateriālu piegādes ES teritorijā vērtību;
Илмочка, это из методички по заполнению ПВН декларации. Так что получается, все о,кей, треугольник.
15.12.1. saskaņā ar likuma 18.panta3.punktu veiktās apliekamās personas preču pārvietošanas vērtību no iekšzemes uz citu dalībvalsti šīs apliekamās personas uzņēmējdarbības nodrošināšanai citā dalībvalstī;
15.12.2. saskaņā ar likuma 27.pantutrīsstūrveida darījumā ES teritorijā veiktās apliekamās personas (preču nosūtītāja) preču piegādes starpniekam un apliekamās personas (starpnieka) preču piegādes preču galasaņēmējam vērtību;
15.12.3. citas dalībvalsts apliekamajai personai jaunu transportlīdzekļu piegādes ES teritorijā vērtību;
15.12.4. citas dalībvalsts apliekamajai personai kokmateriālu piegādes ES teritorijā vērtību;
Илмочка, это из методички по заполнению ПВН декларации. Так что получается, все о,кей, треугольник.
37. Pārskatā PVN 2 uzrāda (nepieciešamības gadījumā – ar mīnusa zīmi) uz katru darījuma partnera ar PVN apliekamās personas reģistrācijas numuru summēto preču piegādes ES teritorijā vērtību, to koriģējot (samazinot) par piešķirtās atlaides, atpakaļ atmaksātā avansa, anulētā pirkuma, piegādāto preču cenas samazinājuma, atpakaļ saņemto preču vērtību, ja minētie darījumi un preču piegāde notiek gan vienā, gan dažādos taksācijas periodos.
38. Preču piegādes ES teritorijā, kurus apliekamā persona saskaņā ar likuma 27.pantuveic kā starpnieks trīstūrveida darījumos, summē uz katru preču galasaņēmēja (pircēja) ar PVN apliekamās personas reģistrācijas numuru un uzrāda atsevišķi no pārējām preču piegādēm ES teritorijā;
И отчет тогда заполняется №2
38. Preču piegādes ES teritorijā, kurus apliekamā persona saskaņā ar likuma 27.pantuveic kā starpnieks trīstūrveida darījumos, summē uz katru preču galasaņēmēja (pircēja) ar PVN apliekamās personas reģistrācijas numuru un uzrāda atsevišķi no pārējām preču piegādēm ES teritorijā;
И отчет тогда заполняется №2
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть