Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Koki mazumtirdzniecībā.
Sveiki!
Man direktors atstiepa EKA čeku, ka ir pircis zāģmateriālus. Vēlāk tie zāģmateriāli tiks izlietoti taisot palīgkonstrukcijas celtniecībā. Kas notiek ar PVN?
Par kārtību perkot vairumtirdzniecībā man ir skaidrs, bet mazumtirdzniecībā?
Ответы (17)
не совсем ясен Ваш вопрос
Вопрос понятный: что делать с НДС при покупке пиломатериалов в рознице. Мне кажется, что и в рознице должны давать накладную "деревянную", иначе никаким боком эти пиломатериалы не могут попасть в приложение к НДС декларации по лесоматериалам. Во всяком случае, у меня когда-то к чеку была накладная. Другое дело, что эти пиломатериалы могут не считаться лесоматериалами и на них не нужно выписывать деревянную накладную или, может, директор покупал для себя и не предупредил, что ему нужна накладная. Вариантов много.
21. Pavadzīmi-rēķinu var nenoformēt, piegādājot (pārdodot) kokmate¬riālus mazumtirdzniecībā, ja vienai personai piegādāto kokmateriālu apjoms nepārsniedz vienu kubikmetru un darījumu apliecina kases čeks.
MK 181.
PVN šai gadījumā ja nemaldos iekļauj priekšnodoklī, jo PVN tiek iekasēts no pircēja.
skatieties kā EKA čekā ir summas - summa bez PVN, PVN summa, summa apmaksai. Ja PVN tika ieskaitīts summā apmaksai, tad to iekļauj priekšnodoklī. Turklāt manuprāt, ja kokmateriāli nopirkti vairāk nekā 1 m3 šādā veidā (skaidrā naudā), tad tas ir pārkāpums, jo darījumos ar kokmateriāliem pieļaujams norēķins vienīgi bezskaidrā naudā (ar pārskaitījumu), izņemot gadījumus, kad kokmateriāli tirgoti kā tajā punktā minēts mazimtirdzniecībā līdz 1 m3, izsitot EKA čeku.
Un pēc tam, kad šos datus saskaņā ar
Pievienotās vērtības nodokļa deklarācijas pielikuma par kokmateriālu piegādēm un pakalpojumiem darījumos ar kokmateriāliem
ievietosiet
PVN deklarācijā
(saskaņā ar tās sastādīšanas nosacījumiem), tad budžets PVN apmaksai izlietoto summu ieskaita veidā kompensē - t.i. atgriež.
Liepupe, а с каких пор чеки вписывают в приложение к НДС декларации по лесоматериалам? Я чего-то упустила?
Kā iegādātus (saņemtus) zāģmateriālus izmantojot mazumtirdzniecības tīklu (rinda 6.2.).
Что такая строчка есть - я знаю, но я в нее вписывала данные только на основании накладной, а не чека.
Какую же тогда расшифровку Вы даете в приложении, гдле указываются поставщики-покупатели? Там ведь только ссылка на накладные.
Samulsinājāt mani.:) Par cik prasība sarakstu iesniegt bija ar 01-01-2005 un tajā gadā čeku nav, tad paskatīšos prasības normatīvos dokumentos.
Ja būšu kļudījusies, tad savus coment atsaukšu. Tā laikam būs pareizi.
Liepupe, список поставщиков-покупателей прилагался, если не ошибаюсь, не с 01.01.2005, а гораздо раньше, во всяком случае в 2001 году тоже надо было. Там все время была и до сих пор, по-моему,есть ссылка только на накладную или таможенную декларацию.
Ja ir tikai čeks , tad visdrīzāk vai mazāk par 1m3 vai gatavā produkcija , kas neatbilst , lai rakstītu KTPR. Tad neparādītu kokmateriālu pielikumos neko un PVN atskaitītu priekšnodoklī parastajā kārtībā.
Par cik man darījumu par kokmateriālu iegādēm ir maz (2004. - tikai vienā mēnesī) ; no mazumtirgotājiem - vēl mazāk , tad, kā redzat, neesmu nekāds ass kokmateriālu jomā.
Tomēr Iren22 uzdotie jautājumi vakarnakt pēc būtības rosināja mani uz pārdomām un radīja vēlmi papētīt šo jautājumu gan pēc normativiem aktiem , kas ir spēkā kopš 12-06-2001, gan šeit – pavisam nesenas debates
http://www.vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=shposts&fid=1&tid=28110
Esmu nepareizi uzrādījusi darbības, kuras aprakstīju šeit coment 12.01.2006 23:21 un 12.01.2006 23:25 ,proti,
ja par mazumtirdzniecības tīklā iegādātajiem kokmateriāliem izsniegts tikai EKA čeks un apliekamā persona tos izmanto saimnieciskās darbības nodrošināšanai.
Tādā gadījumā samaksāto PVN u z r ā d a kā atskaitāmo priekšnodokli PVN deklarācijā un iekļauj pārskatā (PVN1).
Detalizētāk par darījumiem ar kokmateriāliem izmantojot mazumtirdzniecības tīklu skat. manā failu glabātuvē.
atliek vienīgi noskaidrot vai nopirkti tiešām kokmateriāli (likuma izpratnē) vai gatavā produkcija, un tad attiecīgi arī uzrādīt vai nu PVN deklarācijas pielikumā darījumos ar kokmateriāliem vai PVN1 pielikumā par priekšnodokli.
Man tie pārsvarā ir bijuši - saplākšņa atgriezumi.
Cik nu vispār vajadzējis pirkt...
Nu saplākšņa atgriezumi jau nu gan nebūs produkcija par kuru vajadzētu rakstīt KTPR. PVN vispārējā kārtībā.
Nu par to jau arī ir runa, jo tie noformēti ar EKA čekiem. Un zāģmateriāli kā nekā.
Varbūut kādreiz arī patrāpijies kāds EKA čeks ar PPR un tāpēc iespiedies zemapziņā, redzot jautājumu par čekiem.
Bet no vairumtirgotājiem - viss ko vēlies - atiecināms uz likuma 13.2. panta 2. daļu un , protams ar KTPR.
Закрыть
Краткое описание нарушения