Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN-autotransporta pakalpojumiem. К списку тем
PVN-autotransporta pakalpojumiem.
Godājamie kolēģi, gribētos dzirdēt jūsu vieokli šādā jautājumā. Latvijas firma (PVN maksātāja) sniedz transporta pakalpojumus citai Latvijas firmai. Reiss tiek veikts, pieņemsim, no Vācijas uz Krieviju. Vācijā tiek noformēta pirmā CMR: iekraušanas vieta-Vācija, izkraušanas vieta- Krievija. Muitas noformēšana notiek Latvijā un tiek noformēta otra CMR, kurā iekraušanas vieta ir uzrādīta nevis Vācija (faktiskā iekr.vieta) bet gan Latvija (muita), izkraušanas vieta- Krievija. Kā pēc jūsu domām vajadzētu piestādīt rēķinu:
1. Visai pakalpojumu summai piemērot 0% PVN likmi.
2. Transp.pakalpojumiemlīdz Latvijai- 18 % PVN likmi, no Latvijas līdz Krievijai- 0 % PVN likmi.
Ответы (10)
Es ar šadu situāciju saskaros katru dienu, patiesība tas jau tranzīts vien ir un es visam pakalpojumam lieku 0% (PVN likuma 7. pants 1. daļa, 2.punkts)
Arī tad, ja vienā CMR ir viens saņēmējs, bet otrā pavisam cits?
Ja transporta pakalpojuma pasūtijumā tiek norādīts Vācija - Krievija, tad tas ir tranzīts caur Latviju un krava jau nemainās????? es jau pati sāku aizdomāties
Krava nemainās, bet kā tad ar dažādiem saņēmējiem. Pārdomas radās pēc VID nodokļu spec.M.Kuzenkosemināra, kur tika ieteikts 2.variants Tāpēc jau es arī aizdomājos. :-?
Счет за транспортировку вы выставляете одной фирме-это Латв.получатель.К своему счету оставляете копии всех СМР и с печатью муйты-а это значит ТРАНЗИТ, и 0% ПВН .
0%. Только у вас должны быть все ЦМР и перегрузка должна проходить под таможенным контролем.
125. Ja tranzīta kravu pārvadājumos notiek transportlīdzekļa maiņa vai preču pārkraušana, nodokļa 0 procentu likmi var piemērot tikai tādā gadījumā, ja minētās darbības veic muitas kontrolē (piemēram, muitas noliktavā).
Noteikumi nr. 534
Betty: paldies par Jūsu viedokli. Varbūt ir vēl kādi?
Закрыть
Краткое описание нарушения