Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PL_palīdziet!!!!!!!!
Lūdzu palīdzību velreiz!!!!!
Saskāros ar skojošu situāciju:
2002. gadā uz līzinga iegādāta automašīna, grāmatvedībā sagrāmatota viss ok. 2005. gada maijā līzings tiek segts un mums atsūtīta PPR, kurā automašīnas vērtība, ņemot vērā EUR valūtas kursa pieaugumu ir lielāka par 2000,00Ls nekā sākotnējā a/m uzskaites vērtība PL uzskiates kartītē.
Ko darīt ar šo starpību, varbūt viņu vispār neņemt vērā??????
Padalaties ar pieredzi!!!!
Ответы (16)
Parasti jau PPR par līzingā iegādātu PL izraksta pēc pilnīgas līzinga apmaksas un vērtība protams varētu arī izmainīties.Nezinu,kā citi,bet es neņemu vērā PPR rakstīto vērtību,jo PL vērtību finansu grāmatvedībā tas nevarētu ietekmēt.Par pamatu tiek ņemta iegādes vērtība uz brīdi,kad PL nonācis uzņēmuma lietošanā!!
Kāds jums bija līzings - finanšu vai nomas? Ja PPR ir pēc līzinga nomaksas, tad tas vairāk izskatās pēc nomas līzinga, līdz ar to PL nevajadzēja būt jūsu grāmatvedībā. Tas ir jāiegrāmato tagad ar to vērtību kāda ir PPR.
Mūsu uzņēmumā pēc PL pilnīgas apmaksas un PPR saņemšanas no līzinga kompānijām, PL pārvērtējam, jo PPR uzrāda patieso vērtību.
Bima, līzinga kompānijas pamatā PPR atsūta tikai pēc visas summas nomaksas arī finanšu līzinga gadījumā.
Вы должны были каждый в течение этих лет переоценивать свой долг по лизингу по курсу БЛ Если Вы этого не делали-то неверны отчеты годовые предыдущие Лизинговую накладную обычно выписывают в двух валютах,если кол-во валюты совпадает,то разницу проведите как курсовую К стоимости машины это не имеет отношения
Piekrītu Krast teiktajam.
Ilma - pie finanšu līzinga PL uzreiz ir jūsu īpašums, kas jāparāda bilancē. Tāpēc arī ir obligāti jābūt PPR, jo tikai uz tās pamata jūs varat veikt grāmatojumus.
Es tagad sapratu,iepriekšējā grāmatvede neveica valūtas kursa svārstību aprēķinu.Ko nu darīt, jo 2005. gada maijā (kad līzings tika izmaksāts un es sāku strādāt) izveidojās programmā situācija, ka tagad līzinga kompānija ir parādā mums, t.i., pārmaksa. ko darīt ar šo summu??????????
Norakstīt uz peļnas/zaudējumu kontiem.
Bima , grāmatojumu veicam uz rēķina pamata ko izsniedz līzinga kompānija un kur norādīts -rēķins paredzēts īpašuma un PVN uzskaites vajadzībām . Jo līzingi nebūt nesteidzās dot PPR.
Kā saka kas maksā tas pasūta mūziku.
Можно эти разницу разбить на убытки прошлых лет и этого года Если сумма несущественна,яб быпрошлые годы не меняла
Es uzzināju, ka 2002. gadā, kad PL tika paņemts finanšu nomā D 1220 (tika ielikta PL vērtība + %), EUR kurss mainijās % likmes arī un izveidojās dotā situācija, jo nekādas korekcijas netika veiktas.
Ko nu darīt????????? Likt šo summu uz D 8410??????
Nepareizi pieskaitīto% likmi varētu likt uz izdevumiem iepr.gadu. Bet tad jau Jums arī nolietojums gan finanšu gan nodokļiem acīmredzot rēķināts nepareizi.
martinas uz kādiem kontiem, summa nav maza apmēram vairāk kā tūkstotis latu?????
Разве при финансовом лизинге к стоимости основных средств добавляют еще неуплаченные проценты?Похоже проблемы не только с курсовой разницей.
Nu tieši to jau arī es domāju ka problēmas vairākas.
Закрыть
Краткое описание нарушения