Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Ziedojums un PVN
Cien.grāmatveži!
Pēc iepriekšējām diskusijām sapratu, ka pēc MK 534 19.13 punkta, likuma normas nav piemērojamas.
Bet šodien - Ņ.Podvinska seminārā skaidro, ka, ja iegādājoties šo preci - PVN tika atskaitīts kā priekšnodoklis, tad tagad zidojot šo preci - šis PVN jāuzrāda korekcijā un jāmaksā atpakaļ budžetā?!?
Vai es kaut ko neesmu sapratusi?
Ответы (3)
Es domāju tāpat kā Podvinska, jo šī prece vispār netika izmantota saimnieciskā darbībā.
Ну так это получаются расходы не связанные с хоз.деятельностью, поэтому предналог Вы списать не можете и его нужно "вернуть".
Paldies,
un vēl pāris lietas, kam es nebiju pievērsusi uzmanību, un iespējams vēl kādam var noderēt:
1. Ja iesniedzot PVN precizējumu, samazinātais nodoklis tiek iemaksāts budžetā 5 dienu laikā - kavējumus un pamatparāda palielinājumu neaprēķina. nodokļi un nodevas 32.p.2prim daļa
2. ja rēķins par pakalpojumu izrakstīts 31.janv un saņēmējs uz rēķina neizdara atzīmi par saņemšanu 04.februārī - šo rēķinu var iekļaut janvāra deklarācijā, ja saņēmējs ir atzīmējis, ka rēķins saņemts 04.febr- šis rēķins iekļaujams februāra deklarācijā.
Закрыть
Краткое описание нарушения