Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Traktors К списку тем

Traktors
Ja kokapstrādes uzņēmums vēlas pirk Somijā jaunu traktoru kā pamatlīdz. uz līzinga un priekšnieks negrib maksāt to PVN, kā man rīkoties?Neesmu saskārusies, tāpēc nezinu.Help!!!

Vietēja VID iestāde ne ko sakarīgu nevarēja pateikt.:(
Ikucis
Ikucis 10.02.2006 11:08
158 сообщений на сайте

Ответы (6)

Līzinga devēja kompānija Latvijas Jums izraksta finansu līzinga līgumu , kur nomnieks - Jūsu firma, iznomātājs līzinga firma , pārdevējs Somijas firma.

Tad izraksta PPR vai nodokļu rēķinu , kur ir PL vērtība + PVN . PL ņem savos PL. PVN iet priekšnodoklī .Kā tas saprotams priekšnieks negrib maksāt .Viņam tas ir jāsamaksā līzinga kompānijai , bet no VID var dabūt PVN atpakaļ priekšnodokļa veidā.
Ilma
Ilma 10.02.2006 11:33
30495 сообщений на сайте
Dēļ tā līzinga jau viņš arī negrib, sanāk lielāku summu ņemt.Viņš vēl domā, varbūt labāk kredītu ņemt. Nu vot iespītējies un viss.:(
Ikucis
Ikucis 10.02.2006 11:51
158 сообщений на сайте
Par kredītu atkal būs % jāmaksā . Protams , ja pirks pa tiešo no ES , tad PVN būs 0% un par PVN summu būs mazāka maksa.Betes tomēr izvēlētos līzingu un PVN priekšnodoklī . To taču var atprasīt no VID atmaksāt atpakaļ uz konta , ja nav citu nodokļu parādu. Jārēķinās gan , ka tad būs PVN tematiskā pārbaude par to mēnesi , kad prasīsiet atmaksu .Bet kā jau vadītājs grib. Var ņemt arī kredītu.
Ilma
Ilma 10.02.2006 11:59
30495 сообщений на сайте
bet kredītam arī ir procenti
Dluk
Dluk 10.02.2006 12:00
396 сообщений на сайте
Kā tas ir ar PVN un līzingu, PL tātad uz līzinga kompānijas vārda. PVN var atprasīt uzreiz tajā mēnesī? Ko es te jaucu un man pa galvu 6 mēneši putrojas? Meitenes, kas ar šo saskāries/
Sarmux
Sarmux 13.02.2006 11:49
440 сообщений на сайте
Iegrāmatojot pēc PL saņemšanas, Jums parādīsies PVN priekšnodoklis, ko Jūs varat prasīt atpakaļ no valsts, iesniedzot pieprasījumu, kurā uzrādīsiet iemeslu, periodu un summu, kāda ir pārmaksāta. Mēneša laikā saņemsiet atbildi. Bet... gaidiet viesus no VID ar pārbaudi. Bet var gadīties, ka atteiks atmaksu līdz taksācijas gada beigām. Tādi varētu būt varianti.
Elita
Elita 13.02.2006 14:44
1310 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.