Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Налоги и пошлины
Reģistrācija kā PVN maksātājam К списку тем

Silvestrs 13.02.2006 13:16
8 сообщений на сайте
8 сообщений на сайте
Ответы (14)
Man liekas, ka sīs nav uzskatams par realizāciju, jo us to p/l iegadājāties. Bet ir jāskatās PVN likumā, kas tiek uzskatīts par realizāciju, jo tur skaidri un gaiši teikt, kas ietilpst apgrozījumā, pēc kura sasniegšanas ir jāstājās uzskaitē!

Vikusja 13.02.2006 13:22
61 сообщение на сайте
61 сообщение на сайте
Kāds tur sakars ar realizāciju un 10000? Jūs taču pērkat nevis pārdodat. Tie 10000 Ls attiecas uz realizēto produkciju nevis iepirkto. Vai ne?
Liekas, ka uz Jums attiecas tieši šis pants. Bet labāk par šo gadījumu uzrakstīt vēstuli VID.
3. pants
Ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas un to reģistrācija
(5.1) Ja fiziskās vai juridiskās personas un šādu personu ar līgumu vai norunu saistītas grupas vai to pārstāvji 12 mēnešu laikā veic tikai vienu ar nodokli apliekamu pakalpojumu, kura vērtība sasniedz vai pārsniedz 10 000 latu, vai šā darījuma rezultātā kopējā veikto apliekamo darījumu vērtība 12 mēnešu laikā ir sasniegusi vai pārsniegusi 10 000 latu, tām ir tiesības nereģistrēties Valsts ieņēmumu dienestā kā apliekamām personām, ja šis darījums nav saistīts ar minēto personu saimniecisko darbību.
3. pants
Ar pievienotās vērtības nodokli apliekamās personas un to reģistrācija
(5.1) Ja fiziskās vai juridiskās personas un šādu personu ar līgumu vai norunu saistītas grupas vai to pārstāvji 12 mēnešu laikā veic tikai vienu ar nodokli apliekamu pakalpojumu, kura vērtība sasniedz vai pārsniedz 10 000 latu, vai šā darījuma rezultātā kopējā veikto apliekamo darījumu vērtība 12 mēnešu laikā ir sasniegusi vai pārsniegusi 10 000 latu, tām ir tiesības nereģistrēties Valsts ieņēmumu dienestā kā apliekamām personām, ja šis darījums nav saistīts ar minēto personu saimniecisko darbību.

Vikusja 13.02.2006 13:30
61 сообщение на сайте
61 сообщение на сайте
Pie tam pie apliekāmiem darījumiem attiecas arī preču impotrs 2.pants

Vikusja 13.02.2006 13:30
61 сообщение на сайте
61 сообщение на сайте
Es piekrītu SANITS. Apgrozījums skaitās no VEIKTO darījumu kopsummas.

Randers05 13.02.2006 13:43
72 сообщения на сайте
72 сообщения на сайте
Te tas joks, ka deklarācijā PVN jāparāda reversā veidā,jo prece ir no ES valsts!!! Tātad ja ir aprēķinātā summa, tad pārsniedz 10 000 Ls.

Silvestrs 13.02.2006 14:37
8 сообщений на сайте
8 сообщений на сайте
В данном случае вы смотрите не ту статью, сюда подходит статья 26:(1) Если у необлагаемого юридического лица или необлагаемого физического лица, осуществляющего хозяйственную деятельность, стоимость без налога на добавленную стоимость приобретенных на территории Европейского Союза товаров в календарном году достигает или превышает 7000 латов, тогда соответствующее лицо в 30-дневный срок после достижения или превышения этой суммы должно зарегистрироваться в Регистре облагаемых налогом на добавленную стоимость лиц Службы государственных доходов. После регистрации в Регистре облагаемых налогом на добавленную стоимость лиц Службы государственных доходов это лицо может выбыть из него не ранее чем через два года со дня регистрации.

Xan 13.02.2006 14:57
4878 сообщений на сайте
4878 сообщений на сайте
Сюда же пункт 255 правил КМ: Упомянутая в части первой статьи 26 закона сумма образуется из всех сумм приобретения полученных товаров, кроме сумм по приобретению нового транспортного средства и суммы акцизного налога.

Xan 13.02.2006 14:59
4878 сообщений на сайте
4878 сообщений на сайте
Никакого реверса в данном случае вы, неналогоплательщики, не начисляете, у вас должен быть инвойс с ПВН страны продавца.

Xan 13.02.2006 15:01
4878 сообщений на сайте
4878 сообщений на сайте
26.pants!!!
Ja neapliekamās juridiskās personas , kas veic saimniecisko darbību, preču iegādes Eiropas Savienības teritorijā vērtība bez nodokļa kārtējā kalendāra gadā sasniedz vai pārsniedz 7000 latu, tad personai 30 dienu laikā pēc šīs summas sasniegšanas jāreģistrējas VID kā PVN apliekamā persona.
Tātad, ja es samaksāju PVN Eiropas Savienības valstī, tad man Latvijā nav jāreģistrējas!
Ja neapliekamās juridiskās personas , kas veic saimniecisko darbību, preču iegādes Eiropas Savienības teritorijā vērtība bez nodokļa kārtējā kalendāra gadā sasniedz vai pārsniedz 7000 latu, tad personai 30 dienu laikā pēc šīs summas sasniegšanas jāreģistrējas VID kā PVN apliekamā persona.
Tātad, ja es samaksāju PVN Eiropas Savienības valstī, tad man Latvijā nav jāreģistrējas!

Silvestrs 13.02.2006 15:14
8 сообщений на сайте
8 сообщений на сайте
Это с чего вы решили?
У вас не новое транспортное средство, у вас просто ОС, регистрация обязательно, вы же 7000 латов за раз превысили.

Xan 13.02.2006 15:28
4878 сообщений на сайте
4878 сообщений на сайте
Protams, ka jāstājas uizsklaitē, vēl labāk būtu, ja jūs uzskaitē stātos pirms šī darījuma. Iesniegumā tā arī miniet, ka tiks iegādāts PL, tad Jūs jau šo summu uzreiz varēsiet likt priekšnodoklī .. Mana firma tikko kā tā izdarīja.

Sarmux 15.02.2006 18:16
440 сообщений на сайте
440 сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть