Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Zalktis.
Вопрос связанный с банком.
Сччет мультивалютный. 2620 - латы и 2621 доллары. Никак не могу понять как напрямую перебросить деньги из латового в долларовый и наоборот.
Ответы (21)
Напрямую и не надо. Заведите промежуточный (конвертационный) счет, например, 2690, через него и гоняйте.
Проводки у меня привязаны в валютам. Разве этот промежуточный счет позволит латы перебрасывать на долларовый счет? Странно, почему тогда нельзя просто перебросить? ничего не понимаю...
Для того, чтобы просто перебросить деньги вам надщ:
1) одну валюту продать , а другую купить
2) эти сделки в банке проводяться по коммерческим курсам, которые отличаются от курса Банка Латвии
3) и затем отказить прибыль/убытки от этой сделки.
для всего этого и нужен промежуточный счет
No latu konta iziet lati: D 269/K2620; Dolāru kontā ienāk dolāri :D2621/K2621; mēneša beigās kontā 269 paliks atlikums un to tad arī caur kotu 8270 (piem.,ja ir atlik.D2690 tad: D8270/K2690), kontā 2690 tad nebūs atlikuma. Un viss OK.
dubchik, спасибо.
я наконецто разобралась - всего то надо было с латового банкового на латовый простой (парастайс) и потом на долларовый банковский... хотя зачем делать банковский, когда можно сразу исправить банковские проводки на простые и сразу их перебрасывать... ?
может, так попробую...
Elita, firmai ir multivalutu konts. un visa nauda is ls, bet kad vajag maksat arzemju kompanijai, tad notiek konvertacija. nekadu atlikumu principa nevajadzetu but, neskaitot valutas starpibas...
Jūs mani nesapratāt, vai es ne tā izteicos. Zinu, kas ir multivalūtu konts un darbojos ar to. Bankas izraksti taču vienalga būs atsevišķi pa katru valūtu. Un Jums tā kā tā mēneša beigās izveidosies kāds atlikums starpkontā (2690). Pie tam USD kurss svārstās, bet Jūs ņemat LB kursu, lai pātvērstu latos.
Elita, ja jus ilgi stradajat ar zalkti? varbut jus varat atbildet? man ir dazi jautajumi
Strādāju no 2005.g.septembra pirms tam bija Tildes Jumis. Ja vien mācēšu atbildēt - lūdzu.
jautajumi ir sadi -
pl nolietojums -- ka es sapratu, tad pec nolietojuma aprekinasanas ir jaieved to, jaiegramato? vai p[rogramma dara pati vajadzigus gramatojumus?
alga - direktors ar rikojumu mainija algu uz lielaku un pec tam uz mazaku -ka tas var atspogulot zalkti, so mainu?
ari- uzn. riska valsts nod tagad ir .25 Ls. programma rada 0.35, ja nomainisu uz 25, tad visas atskaites iet uz 25, pat 2005 gada atskaites... un ari tads pats jautajums - visas summas (algas) ir jaiegramato pa vienai vai to visu programma var darit pati?
bankas konti - vai ir vajadzigs 2620 radit ka bankas kontus, vai var atstat ka parasto???
kur var dabut salidzinasanas aktus zalkti?
paldies
Neesmu Elita,bet Elita varbūt papildinās
1.Jā,jāievada ar roku kā parastus grāmatojums,šī programma to nedara.
2.Irdivi varianti.Pareizākais ir ieiet >Darbinieki un tur izmainīt, un otrs turpat, rēķinot algas,kad pievienots vajadzīgais darbinieks, arī iespējams ielikt tādu algu kā vajag.
3.Riskanodevu ir jāmaina pašai tādu par kādu periodu vajag.Šī programma citādi to nedara.
4.Esalgas grāmatoju ar kopēju grāmatojumu.Izdrukāju izvērsto algu sarakstu un agrāk ar roku uzrakstīju grāmatojumus visus - gan algas gan nodokļus, un iegrāmatoju kā parastus grāmatojumus,pamatojoties uz algu sarakstiem-kopsavilkumiem.Tagadvienkārši izprintēju katru grāmatojumu un pielieku pie katra algu saraksta,kas it kalpo kā kopsavilkums.Vienkārši akkurātāk izskatās.
5.Nesaprotu,kas jātbild.
6.Klientaapgrozījums>salīdzināšanas akts.
Nu redziet, kamēr es dauzījos pa pasauli, Vijolīte smuki visu salika pa plauktiņiem. Jā, es arī nesapratu jautājumu par bankas kontiem. Varbūt domāts, vai katrai valūtai (multival.kontam bankā)vajadzīgs savs bil.konts Noteikti vajadzīgs. Pārējais viss - tieši arī mans viedoklis.
kontu plānā jārāda bankas konti kā bankas konti nevis parastie konti .Citādi pie bankas dokumentiem nevarēs atvērt bankas kontu,ja būs ievadīts kā parastais konts.Strādāju ar zalkti no 2005.g. 01.01.
Jautajums gan Elitai, gan Vijoliitei
ka tad ir ar LB valutas kursu un Zalkti.
Vai Zalkti javada ar roku valutas kurss katru dienu vai shi funkcija ta pat ka Tildes Jumis tiek nemta no Latvijas Bankas majas lapas?
Sindija- es nezinu par valūtas kursu neko,jo neko nedaru ar valūtu un šādu darbību neizmantoju.Pieļauju tikai domu, ka nekas tur no nekā nerodas un ar LB mājas lapu šī programmma noteikti nav saistīta. Es tā iedomājos,ka noteikti pašam jāievada valūtas kurss.Vinkārši paeksperimentējiet,tad jau uzreiz jutīsiet,kas notiek ar naudiņām.
По-моему, самим надо вводить валютный курс.
Man tagad ta godigi jasaka, ka Tildes Jumis tad ir ertaks - par valutam, bet...
Darbinieki un visa cita gramatoshana tomer ZALKTI ir ertak, JO TUR IR PARSKATAMI!
Darbinieki - vispar ir super!!!!!
Zalktī valūtas kursi jāvada ar roku. Es mēneša beigās izdrukāju visus vajadzīgos LB kursus un ievadu programmā. Nav problēmu. Ja ir liela firma, tad arī programma būs "biezāka", kā piem.- Tildes Jumis. Bet bija laiks, kad arī Tildes Jumī valūta bija jāvada ar roku katru dienu.
Manām patreizējām prasībām Zalktis ir labs un pieņemams. Arī konsultanti - supperīgi un asaucīgi puiši.
Patreiz ir ta, ka man draudzenite ieteica ZALKTI - algam un tiesham es vakar ievadiju + tas bija loti, loti vieglak!
Man patika vairak ka Tildes Jumi!
Es arī uzskatu, ka nelielai firmai Zalktis ir ļoti pieņemams un labs. Tildes Jumis ir sarežģitāks un... daudz dārgāks.
Es pat tagad rakstīju Zalktis programmetajiem un jautaju, jo man ir auto nomas uznemums un auto tirdzniecibas uznemums.
Man butu nepiecieshams, lai tajos datos es varu, kad vadu VIENKARSH GRAMATOJUMS ievadit datus
piem., automashinas valsts registracijas numuru vai shasijas numuru (to varetu piezimes), bet kur, lai es noradu ato nomas periodu (piem., 03.02.-28.02.2006).
Man nepiecieshama atskaite par shiem datiem!
Закрыть
Краткое описание нарушения