Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
UIN
Labdien!
Jautājums ir tāds: UIN jauniem uzņēmumiem, kuri strādā nepilnu gadu, tiek aprēķināts proporcionāli nostrādātiem mēnešiem. Ja uzņēmums strādā, piem., no 6.oktobra tad UIN būs par 3 mēnešiem vai par 2 menešiem?
Ответы (9)
Es atvainojos!!!!!
Bija domāts NOLIETOJUMA aprēķins UIN vajadzībām.
Jaunam uzņēmumam jārēķina nolietojums nodokļiem proporcionāli - no darbības sākuma (ne agrāk). Man arī ir viens tāds, kas sāka darbību sept.vidū.
Как это пропорционально отработанным месяцам?
Если вы сдаете годовой за октябрь-декабрь, то и заплатите то, что у вас по декларации получится.
Пропорционально отработанным месяцам рассчитывается износ паматлидзеклей для налога.
Nu par to jau arī ir jautājums: PL nolietojums nodokļiem. Cik es beidzot sapratu.
Man tā kā īsti nav skaidrs -ja darbību uzsāk mēneša vidū, tad koeficientu ( lai aprēķinātu PL nolietojumu)aprēķinot ir jāņem pilns mēnesis vai arī jāizskaita dienas.
Likumā ir teikts- darbības mēneši / 12.
Paldies.
Если деятельность фирмы начинается в середине месяца, то для налогового износа это идет как полный месяц. По-моему, так.
Es tā arī aprēķināju, man viens darbību uzsāka 2004.gadadecembra sākumā, rēķināju 13/12.
Bet tad nejauši izlasīju šos komentārus "Jaunam uzņēmumam jārēķina nolietojums nodokļiem proporcionāli - no darbības sākuma (ne agrāk)."
un sāku šaubīties, jo izklausās pēc dienu skaitīšanas.
Es ņēmu pilnu mēnesi izejot no likuma, kas nosaka ka ja PL iegādāts gada laikā, tad nolietojumu nodokļiem rēķina pa visu gadu, un tāpat attiecinu to uz mēneša vidū uzsāktu darbību - ņemam un rēķinam pa visu mēnesi.
Закрыть
Краткое описание нарушения