Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Krustugunīs - pensionārs? К списку тем

Krustugunīs - pensionārs?
Esmu VID, VSAA un grāmatvedības krustugunīs: darbiniekam (KF pilsonis) ir 64 gadi, tātad pienākas veuma pensija. Bet sociālās apdrošināšanas stāžs Latvijā ir mazāks par 10 gadiem, tātad vecuma pensija nepienākas. Ar putām uz lūpām grāmatvedis kliedz, ka cilvēkam pienākas un jau 2 gadus aprēķina algu, piemērojot nodokļus kā pensionāram.

Darbinieks un soci ir pretējās domās un atrotījuši piedurknes tiesas darbiem. Kam taisnība?
Viinodzinja
Viinodzinja 21.02.2006 09:57
127 сообщений на сайте

Ответы (8)

Man pirms gada bija līdzīgs gadījums. Darbinieks sasniedzis pensijas gadus, iesniedzis dokumentus VSAA, - bet pensiju viņam nepiešķīra, jo nebija atbilstošu dokumentu par darba stāžu ārpus LV robežām. Soc. nodoklis bija jārēķina kā pensionāram tikko sasniedza pensijas vecumu. Tā nu veicu par dažiem mēnešiem pārrēķinu pēc pensionāra likmes.
Elita
Elita 21.02.2006 10:04
1310 сообщений на сайте
Grāmatvedim taisnība:) Tikai runa neiet vai viņam pienākas vai nepienākas pensija , bet par to ka darbinieks ir sasniedzis vecumu ar kuru viņam pienāktos pensija un jāpielieto pensionāra VSAOI likmi. Tā to saprotu.
Ilma
Ilma 21.02.2006 10:08
30495 сообщений на сайте
Nu tieši tā es arī tagad to saprotu.
Elita
Elita 21.02.2006 10:10
1310 сообщений на сайте
Vai nu tiešām grāmatvedim taisnība, vai arī te valda kāda grāmatvežu sazvērestība
Viinodzinja
Viinodzinja 21.02.2006 10:13
127 сообщений на сайте
Muļķīgs jautājums - vai pensionāram piemēro neapliekamo ienākumu - Ls 32,00?
Viinodzinja
Viinodzinja 21.02.2006 10:51
127 сообщений на сайте
Darba vietā nepiemēro.
Ilma
Ilma 21.02.2006 11:31
30495 сообщений на сайте
V nodaļa. Obligāto iemaksu aprēķināšana

20.pants Obligāto iemaksu apmēra noteikšana

1) sasniedzis vecumu, kas dod tiesības saņemt valsts vecuma pensiju, reizinot iemaksu objektu ar obligāto iemaksu likmi, kāda noteikta darba devējam valsts pensiju apdrošināšanai, maternitātes un slimības apdrošināšanai un darba negadījumu apdrošināšanai;

Man nu skaidrs, ka pensionārs ir tas, kura tiesības uz pensiju apliecina pensionāra apliecība (vai kā nu viņu sauc , jo ar pensionāriem vēl darīšanu nav bijis...), bet...

Incanti, cik ilgi VID'ā ir stāvējuši *uz plaukta* šie - d.d.ziņojums un.1 un f.3...
Liepupe
Liepupe 21.02.2006 12:12
нет сообщений на сайте
http://www.vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=shposts&fid=2&tid=30668
Ilma
Ilma 21.02.2006 12:53
30495 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.