Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
nenoamortizētā PL izslēgšana IK grāmatvedībā К списку тем
nenoamortizētā PL izslēgšana IK grāmatvedībā
Atkārtoti izlikšu šo jautājumu apspriešanai, jo joprojam neatradu atbildi:
IK nopirka lietotu motorzāģi š.g. oktobrī. Decembrī remontdarbnīcas slēdziens, ka m/z nav remontējams. Vai norakstītā PL vērtība iekļaujama saimnieciskās darbības izdevumos? Kā to izdarīt. Vai kur citur to likt.
Šis PL izgāja no darba kārtības 14.12. Likums paredz, ka PL norakstām tā kalpošanas laikā. Bet šis nomira gada laikā. Praktiski priekš IK tie ir izdevumi. Lūdzu palīziet! Citādi nonāku strupceļā.
Ответы (3)
39. Izslēdzot pamatlīdzekli, tā atlikusī vērtība ir iepriekšējā taksācijas gada Pamatlīdzekļa analītiskās uzskaites un nolietojuma aprēķina kartes 16.ailē aprēķinātā vērtība. Taksācijas gadā, kurā pamatlīdzekli izslēdz, tā nolietojumu nodokļa vajadzībām nerēķina.
Par “Metodisko norādījumu par ieņēmumu un izdevumu uzskaiti iedzīvotāju ienākuma nodokļa aprēķināšanai” apstiprināšanu Nr.639
Правда, методичка уже потеряла силу, но ничего другого я не нашла.
Paldies! Tātad ja es pareizi saprotu, mana atlikusī vērtība būs = ar iegādes, jo iepriekšējā gadā šī PL nebija. Tikai kur man to norakstīt izdevumos. Žurnālā? Vai kā citādi.
Starp citu, Jūsu minētie noteikumi Nr.639 vēl ir spēkā, jo jaunajos par IIN Nr.937 no 24.05.2005. 268.punktā ir atsauce uz tiem.
Все методички потеряли силу с 01,01,06.
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=38&hl=1&oid=5540&otype=13
А списывать некуда. Когда купили - поставили в 23 и все. Больше никуда.
Закрыть
Краткое описание нарушения