Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

nodokļa rēķins un priekšnodoklis К списку тем

nodokļa rēķins un priekšnodoklis
Diskusijās gāja runa, ka priekšnodokli ir tiesības atskaitīt, ja ir divi no trim nosacījumiem: saņemts nodokļa rēķins, saņemta prece (pakalpojums), veikta samaksa.

Situācija sekojoša: Ir noslēgts līgums par telpu nomu, kurā ir minēts, ka nomas maksa pārskaitāma katru mēnesi uz bankas kontu. (Līgums starp juridiskām personām). Uzņēmums ir caur bankas kontu pārskaitījis nomas maksu par iepriekšējo mēnesi - tātad ir divi no nosacījumiem ir saņemts pakalpojums un ir veikta samaksa. Bet mani mulsina tad, ka nav nodokļa rēķina. Vai tiešām pārskaitīt var tikai uz līguma pamata un nodokļa rēķins nav nepieciešams priekšnodokļa atskaitīšanai???
Diamonds
Diamonds 25.02.2006 15:14
119 сообщений на сайте

Ответы (8)

(1) Tikai Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētai apliekamai personai ir tiesības nodokļa deklarācijā kā priekšnodokli no budžetā maksājamās nodokļa summas atskaitīt:

1) no citām apliekamajām personām saņemtajos nodokļa rēķinos norādītās nodokļa summas par precēm un pakalpojumiem savu ar nodokli apliekamo darījumu nodrošināšanai, kā arī tādu ārvalstīs veiktu darījumu nodrošināšanai, kuri būtu apliekami ar nodokli, ja tie tiktu veikti iekšzemē.

domāju, ka nodokļa rēķinam jābūt.
Cleo
Cleo 25.02.2006 15:32
19235 сообщений на сайте
Protams neuzņemos strīdēties ar Cleo, bet es gan domāju, ka rēķins NAV obligāts.Man šādas situācijas IR bijušas.
Rumbinja
Rumbinja 25.02.2006 15:53
1000 сообщений на сайте
Man tie gadījumi nav bijuši, bet jāpaskatas, kas ir rakstīts noteikumos par rēķina rakstīšanu pašam sev šādos gadījumos. Kaut-ko tādu runāja seminārā.
Meek
Meek 25.02.2006 15:57
5698 сообщений на сайте
hmm, kāpēc jāraksta pašam sev? Paši sev raksta manuprāt rēķinus, ja darījumi ir ar nerezidentiem. Bet nu varbūt es kļūdos, es gan domāju, ka nodokļa rēķins vajadzīgs pirmkārt jau tāpēc, lai būtu attaisnojuma dokuments uz kā pamata tiek atskaitīts priekšnodoklis.
Cleo
Cleo 25.02.2006 16:21
19235 сообщений на сайте
Согласна с Клео.
Albina
Albina 25.02.2006 16:29
64805 сообщений на сайте
nerakstīsi taču, ja nomas maksas summa bez nodokļa pārsniedz 100 latus (pieņemsism), pārskatā par priekšnodokļa summām kā attaisnojuma dokumentu līgumu, jo nekur jau citur, cik noprotu PVN summa neparādās atsevišķi izdalīta. Bankas izrakstos un maksājuma uzdevumos taču ir kopsumma.

Bet ko teiks citi? Es arī īsti nezinu, tas tik tāds mans viedoklis.
Cleo
Cleo 25.02.2006 16:38
19235 сообщений на сайте
8 статью закона о ПВН еще никто не отменял, так что не надо выдумывать сказки о том, что счета можно и не выписывать. Да и требования закона о бухучете не мешало бы выполнять.
Tt7
Tt7 25.02.2006 18:07
37863 сообщения на сайте
paldies, bija jau tādas aizdomas, ka rēķinam jābūt, bet gribējās pašam pārliecināties pie foruma dalībniekiem vai esmu tiesīgs pieprasīt no tās firmas piestādīt nodokļa rēķinu.
Diamonds
Diamonds 26.02.2006 21:01
119 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.