Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Zalktis un UIIN
Labdien!
Ludzu padalieties ar padomiem. Man ir radusies sada situacija. Uznemumam ir Uznem.ienak.nodoklaparmaksa saistiba ar avansa samaksato. Kur ir mana kluda, ka es nevar izdomat ka pareizi gramatot un piesaistit kontus p/z aprekina, lai vins uzraditu gada aprekinato UIIN pec deklaracijas?
Mani gramatojumi
D8810 K2620 1000,00 avansa samaksatais nodoklis
D8610 K8810 600,00 aprekinats nodoklis pec deklaracijas
D2390 K8810 400.00 parmaksatais nodoklis
Vai sadi var darit un ka man piesaistit p/z aprekinam 17.rindaigada aprekinato nodokli?
Ieprieks paldies!
Ответы (3)
manuprāt jāiekontē 5710 kontā un jāpiesaista pie PZ aprēķina.
Virsgrāmatā kontu atlikumiem ja nemaldos jābūt tajā kontā, kurā tas ir, pat ja atlikums ir pretējā pusē. Kontu atlikumus ar pretēju saldo nepārgrāmato virsgrāmatā, bet tikai bilancē uzrāda attiecīgi pretējā pusē, piemēram, ja ir UIN pārmaksa, tad atlikums ir 5710 konta debetā, bilancē šo pārmaksu uzrāda aktīva 'pusē pie debitoriem.
Bet iespējams, es kļūdos, man gan pašai tā labāk saprotams, jo ja pārnesšis ar kontējumu visu nodokļu pārmaksas uz 2390, tad nākošā gadā nesakritīs nodokļu pārmaksu atlikums uz gada sākumu pēc VID izdrukām.
un 17.rindaitad pievienot konta 5710 kredītu.
Закрыть
Краткое описание нарушения