Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Nelaimes gadījums darbā! К списку тем
Nelaimes gadījums darbā!
Labdien, grāmatveži un citu pfofesiju pārstāvi.
Situācija sekojoša darbinieks darba laikā Pl. 16:10 cieta avārijā vienkārši noslīdēja no ceļa, izsaucām policiju un tika konstatēts fakts, cilvēks tika nogādāts slimnīcā un tur tika sniegat medicīniskā palīdziba,uzņēmums šos izdevumus vēlas apmaksāt, kā rīkoties man kā grāmatvedim, vai es šos čekus varu cilvēkam apmaksāt no uzņēmuma kases, pievienojot klāt policijas ziņojumu vai kaut ko tamlīdzīgu un vai nav vajadzīgs rīkojujms par šādu apmaksu?
Ответы (5)
Es vienkārši šim cilvēkam izmaksātu 90,- Ls ar nodokļiem nepaliekamu pabalst un uzņēmumam uz ar saimn. darbību nesaistītiem izdevumie. Jo ar saimniecisko darbību šie izdevumi tā vai tā neskaitīsies saistīti.
Tur vienkārši ir divi čekiņi par rengenu un pacienta iemaksu (LVL 4.50), es domāju izmaksāšu to naudiņu no kases un grāmatošu uz ar saimn. darbību nesaistītiem izdevumiem (8.. grupu) It kā jau muļķīgi tos 4 latus likt pie cilvēka algas(kā neapliekams ar nodokļiem), bet vai var nelikt?
Manuprāt , ja nenoformē kā pabalstu šim darbiniekam , tad tas ir darbinieka gūtais labums un jāliek pie algas un jāietur nodokļi.Es tad noformētu kā pabalstu šim cilvēkam 4,50Ls un nekādus čekus.
Mums ari bija nelaimes gadijums darba. Vajag obligati pazinot Darba Inspekcijai.
Un visus čekus vinam apmaksas sociki. Bet jus varat izmaksat pabalstu.
Закрыть
Краткое описание нарушения