Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Mātes un meitas uzņēmums. Aizdevums К списку тем
Mātes un meitas uzņēmums. Aizdevums
Labdien! Iespējams atkārtošos ar jautājumiem, bet īstu atbildi, kas man liktu saprast kā tad īsti jābūt, neesmu atradusi.
1)Ja SIA iegādājas cita SIA 100% kapitāldaļas,kas nav domātas pārdošanai. Kur grāmatot?-man saka ka uz pārējiem vērspapīriem.Tālāk, vai šis nopirktais uzņēmums skaitās kā meitas uzņēmums? Kā'šāds pirkums ietekmē gada pārskatus vienā un otrā uzņēmumā?
2)Atsaucoties uz iepriekšējo jautājumu, tagad šis meitas uzņēmums grib aizdot naudu mātes uzņēmumam, vai % ir obligāti. Esmu dzirdējusi, ka ir izmaiņas likumā, kas nosaka obligāti visos aizdevumos rēķināt %. Ja tā ir, lūdzu nosauciet likumu kurā meklēt.
Ответы (26)
1.Покупка дочки в балансе у мамы отражается очень просто Д131Х К262Х. С появлением дочечки вы будете составлять консолидированный отчет.
2. Likums "Par uzņēmumu ienākuma nodokli"
12.pants Īpaši noteikumi attiecībā uz saistītiem uzņēmumiem
Paldies Tt7, bet es veljoprojam neizprotu, vai tad tas bus meitas uznemums. Iegadajas svesa uznemuma 100kapitaldalas.., sis uznemums nekada veida neietekme nopirkto uznemumu, vinam tikai tapat ka fiziskai personai pieder dalas. katrs uznemums darbojas sava sfera. nekadi neietekme viens otru. tikai tik daudz,ka SIA ir ipasnieks otram SIA
Ну приехали!
(24) Meitas uzņēmums — tāda komercsabiedrība, kurā mātes uzņēmuma līdzdalības daļa pārsniedz 50 procentus vai kurā mātes uzņēmumam ir balsu vairākums.
То, что мама ничего не меняет в сфере деятельности дочки, еще не значит, что она этого делать не может. Захочет поменять - поменяет.
paldies par atbildem. ziniet, es zinu so likuma terminu, bet mani nepartraukt daudzi no gramatveziem(pieredzejusiem) samulsina un iesaka likt uz konta 1350, paskaidrojot,ka tas ir tikai ieguldijums utm., tadel ari jautaju!Esmu nesaprasana, jo tikko nopirkam vel viena uznemuma kapitaldalas(tiesi 50%), tad kur tad so likt? Varbut jautajumi stulbi, bet nekad neesmu ar to saskarusies, katram gramatvedim savs viedoklis, gribas lai ir pareizi un ta lai izprotu ta butibu.
Если речь - о долгосрочном вложении, то Tt7 права. Единственно, консолидации можно избежать, если вы в критерии не вписываетесь в законе о консолидированных годовых отчетах. Что касается вложения в 50% - то опять же, если влодение долгосрочное - то учитывать как вложение в ассоциированное приедприятие
Вообще-то, нужно определиться самим с этими вложениями. А на какие счета относить, так это у каждого номер счетов свой, главное содержание, у нас, например, есть
1310X - Līdzdalība radniecīgo (meitas) uzņēmumu kapitālā (vairāk 50%)
1330X - Līdzdalība asociēto uzņēmumu kapitālā (līdz 50%)
1350X - Pārējie ilgtermiņa ieguldījumi
Но в Вашем случае 100% владением капиталом уж никак не может быть прочими вложениями.
Par aizdevuma % ! 12.p.3- teikts par % maksājumu summu , bet ja bez % - ne vārda ...
Да ну? А что там написано про сделки между связанными лицами на условиях, отличных от рыночных?
Jā ! 12p.2/4 ! 1.) Ja meitas uzņēmumam aizdevums mātes uzņēmumam bija bez % , tad es tagad varu uzrēķināt ar to % 5.7 un palielināt UIN ? 2. )Bet ja mātes u meitas uzņēmumā fiziskai personai pieder vairāk par 50% un no meitas uzņēmuma ir aizdevums - arī varu uzrēķināt ? Vai vajag pārtaisīt par % aizevumu ? Paldies !
В обоих случаях фирма, давшая кредит, должна увеличить налогооблагаемый доход в декларации, но этот расчет появится ТОЛЬКО в декларации по UIN, никаких расходов/доходов в бухгалтерии проводить не надо, соответственно лимит процентных платежей считать не надо
Bet ja mātes u meitas uzņēmumā fiziskai personai pieder vairāk par 50% - не может у дочки в капитале принадлежать более 50% физическому лицу, если эту дочку покупало юридическое лицо.
Komarik ! Precizēju 2.) aizdevums ir šai fiziskai personai ! Arī jāuzskaita ? Paldies !
Tt ! Jā tā ir , ka juridiska persona . Uztrauc šajā gadījum
ā bez % !
Скажите пожалуйста,если выдаешь займ безпроцентный учредителю фирмы (доля составляет 90%)тоже надо корректировать в декларации облагаемую прибыль ,т.к. физ.лицо является лицом связанным с этим предприятием?
Да, если выдаете связанному лицу без процентов, потом расчитываете по установленной ставке и увеличиваете облагаемую налогом базу.
А по какой ставке правильно считать? Брать среднестатистическую на момент выдачи займа?
И ещё в продолжение вопроса.Статья 12 закона ПНП изменена 20.10.05 в силе с 01.01.06. а относится ли эти изменения к декларации 2005.г
Бальзам на мои раны:)
Ну покайфуй последний годок:)
Закрыть
Краткое описание нарушения