Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Pamatlīdzekļa sākotnējā vērtība К списку тем

Pamatlīdzekļa sākotnējā vērtība
Vai iekārtas uzstādīšana,kas ilgst 1 mēnesi jāpieskaita pie sākotnējās vērtības?Lūdzu,lūdzu ātri,ja kāds var palīdziet!
Vijoliite
Vijoliite 10.04.2006 18:32
1711 сообщений на сайте

Ответы (9)

Ilgumam nav nozīmes. Svarīgi ir - ko tur gribat uzrādīt. Tāpēc ĀTRI varat paskatīties LGrS Nr. 7 ... kas par to rakstīts. Būs skaidrs par visām reizēm...
Liepupe
Liepupe 10.04.2006 18:35
нет сообщений на сайте
Paldies,es arī tā domāju,ka nav laikam nozīmes, bet vajadzīgs bija tādēļ,ka meita raksta kontroldarbu ON LINE un īsziņu atsūtīja,es vienkārši apjuku.Domāju ātrumā, ka kāds knifiņš varbūt.
Vijoliite
Vijoliite 10.04.2006 19:13
1711 сообщений на сайте
20. Pamatlīdzekļa iegādes izmaksās iekļauj, piemēram, šādas tieši attiecināmās izmaksas:

20.1. darba samaksu, kas tieši radusies noteiktā pamatlīdzekļa izveidošanas vai iegādes dēļ;

20.2. pamatlīdzekļa izvietošanas vietas sagatavošanas izmaksas;

20.3. piegādes un pārvietošanas izmaksas;

20.4. uzstādīšanas un montāžas izmaksas;

20.5. pārbaužu, kas ļauj pārliecināties, vai pamatlīdzeklis darbojas tā, kā tas paredzēts, izmaksas, atskaitot ieņēmumus no šādu pārbaužu rezultātā saražoto preču pārdošanas;

20.6. profesionālo pakalpojumu izmaksas.
Liepupe
Liepupe 10.04.2006 19:16
нет сообщений на сайте
22. Pamatlīdzekļa vērtībā neiekļauj šādas izmaksas:

22.1. ar jaunas ražotnes vai struktūrvienības izveidi saistītās plānošanas, izpētes u.tml izmaksas;

22.2. jauna produkta vai pakalpojuma veida ieviešanas izmaksas (arī reklāmas un popularizēšanas izmaksas);

22.3. izmaksas, kas saistītas ar jaunas uzņēmējdarbības vides vai klientu grupas apgūšanu (arī darbinieku apmācības izmaksas);

22.4. administrācijas un citas vispārējās netiešās izmaksas.

23. Izmaksu iekļaušanu pamatlīdzekļa vērtībā pārtrauc brīdī, kad pamatlīdzeklis ir nodots ekspluatācijā, t.i., pamatlīdzeklis var uzsākt darbību, kādu paredzējusi uzņēmuma vadība. Turpmākās izmaksas, kas saistītas ar pamatlīdzekļa izmantošanu vai turpmāko pārvietošanu, neiekļauj pamatlīdzekļa vērtībā. Piemēram, izmaksas, kuras neiekļauj pamatlīdzekļa vērtībā pēc tā nodošanas ekspluatācijā, ir:

23.1. izmaksas, kas veiktas pēc tam, kad pamatlīdzeklis ir uzsācis darbību, kādu paredzējusi uzņēmuma vadība, bet kuras bijušas nepieciešamas, lai pamatlīdzeklis sāktu darboties ar maksimāli paredzēto jaudu;

23.2. sākotnēji zaudējumi, kas saistīti ar jaunā pamatlīdzekļa izmantošanu, piemēram, zaudējumi, kas radušies jaunā pamatlīdzekļa ražotās produkcijas attīstības un pieprasījuma veidošanas laikā;

23.3. izmaksas, kas saistītas ar atsevišķas uzņēmuma struktūrvienības vai visa uzņēmuma darbības pārstrukturēšanu.

24. Ja uzņēmums veic darbības, kas saistītas ar pamatlīdzekļa izveidošanu, bet nav tieši nepieciešamas, tad ar šīm darbībām saistītos ieņēmumus un izmaksas atzīst tā perioda peļņas vai zaudējumu aprēķinā, kurā šīs izmaksas vai ieņēmumi radušies. Piemēram, uzņēmums var izmantot zemi autostāvvietām līdz brīdim, kad tiek uzsākta jaunas ēkas celtniecība. Tādā gadījumā izmaksas, kas saistītas ar autostāvvietas ierīkošanu, kā arī ieņēmumi, kas saistīti ar autostāvvietas darbību, atzīstami pārskata perioda peļņas vai zaudējumu aprēķinā.

25. Pašradīta pamatlīdzekļa izmaksas nosaka, piemērojot tādus pašus principus kā iegādātam pamatlīdzeklim. Ja u
Liepupe
Liepupe 10.04.2006 19:17
нет сообщений на сайте
Liepupe- skumji, iedomājoties, par to, kas stāv aiz daudzpunktiem, es ļoti nožēloju, ka pajautāju,esmu lasījusi gan LGS Nr.7, gan daudz ko vairāk, labāk nevajadzēja atbildēt.Daudz lasu kluba biedru atbildes un nesaprotu, kāpēc otram nodarīt pāri, parādot,ka uz tā fona esat gudrāks. Var taču neatbildēt.
Vijoliite
Vijoliite 10.04.2006 19:21
1711 сообщений на сайте
Domas lasīt mēs nevaram. Bet, ja pajautājāt un Jums tika atbildēts - tad par ko satraukties?
Liepupe
Liepupe 10.04.2006 19:23
нет сообщений на сайте
Es jau nesatraucos,tikai skumji, ka ir cilvēki, kas paņirgājas, kad Tu esi apjucis vai patiešām kaut ko nezini.Tādēļ jau jautā, ja nezina.Manā jautājumā jau nebija nekādas abstraktas domas,ko es vēlējos ,lai kāds uzmin, bet konkrēts jautājums.
Vijoliite
Vijoliite 10.04.2006 19:33
1711 сообщений на сайте
Vijoliite написали бы поболее задание;)
C2h5oh
C2h5oh 10.04.2006 19:49
1948 сообщений на сайте
Vispirms - nezinu, kurš te ņirgājas.

Katrā ziņā - es to nedaru.

Paskaidrojāt situāciju - es vajadzīgo Jums sameklēju. Trīs minūšu laikā.

Tagad par to man jāklausās pātari nez kādu iedomu sakarā divos Jūsu coment! ...

Vai neatļaujaties par daudz?
Liepupe
Liepupe 10.04.2006 19:52
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.