Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Kokmateriālu reģistri К списку тем

Kokmateriālu reģistri
Kā tad īsti ir, skatos katrs grāmatvedis dara savādāk....

vai tiešām jātaisa atsevišķi reģistri saņemtajiem kokmateriāliem, pakalpojumiem un ar 0% likmi un tas pats ar izsniegtajiem.

Es visulaiku taisīju excelī kokmateriālu pavadzīmju sarakstu, kur viss ir kopā un iet bpēc kārtas pa numuriem-gan pakalpojumi, gan piegāde. Un man ir 2 atsevisķi reģistri-saņemtajiem un izsniegtajiem un man tur viss ir norādīts, gan PVN, gan darījuma apraksts. Vai es daru pareizi/nepareizi un vai VID piesienās reģistru "pareizajai" formai?
Casy
Casy 18.04.2006 12:02
781 сообщение на сайте

Ответы (13)

Я заполняла в одном регистре и поставки, и услуги.
Irena22
Irena22 18.04.2006 13:21
42998 сообщений на сайте
Ja izlasa VID 681 noteikumus, tad atsevišķi. Tie gan ar 01.01.2006 vairs nav spēkā, bet rekomendējoso raksturu saglabā.
Andaz
Andaz 18.04.2006 16:23
27897 сообщений на сайте
Daru kā Irena22 - vienā sarakstā gan piegādes gan pakalpojumus.
Ilma
Ilma 18.04.2006 17:09
30495 сообщений на сайте
kārtoju uzskaites žurnālu, kur ir gan saņemtās KTPR, gan izsniegtās - numurs pēc kārtas, datums, darījuma partneris, darījuma raksturs, KTPR datums, sērija, numurs, vērtība bez PVN, PVN summa, kopsumma, piezīmes.

Par cik man ir cirsmu izstrādes, tad atsevišķi kārtoju cirsmas uzskaites reģistru (glabātuvē ir paraugs). Atsevišķos VID metodikā piedāvātyos reģistrus nekārtoju, jo 'būtībā neredzu nepieciešamību (pietiekoši daudz reizes jau jāpiereģistrē viena un tā pati KTPR : žurnālā, cirsmu uzskaites reģistrā, PVN deklarācijas pielikuma sarakstā un grāmatvedības datorprogrammā). Kā arī piefiskēju vēl KTPR izlietojuma žurnālā.
Cleo
Cleo 18.04.2006 19:12
19235 сообщений на сайте
Nu skaidrs, tad es neesmu vienīgā, kas dara "nepareizi"
Casy
Casy 19.04.2006 23:06
781 сообщение на сайте
Бывали проверки, но претензий по поводу ведения совместного учета накладных за товар и услуги пока (тьфу-тьфу) не было.
Irena22
Irena22 19.04.2006 23:34
42998 сообщений на сайте
kāpēc tad nepareizi? MK 181 noteikumos ir teikts 26. Katrā kokmateriālu izsniegšanas (saņemšanas, uzglabāšanas) vai pakalpojumu sniegšanas vietā saņemtās un izsniegtās pavadzīmes-rēķinus to saņemšanas vai izsniegšanas dienā lietotāja apstiprinātās atbildīgās personas reģistrē pavadzīmju-rēķinu reģistrā, norādot vismaz šādu informāciju:

26.1. ieraksta datums un kārtas numurs;

26.2. pavadzīmē-rēķinā norādītais darījuma partneris;

26.3. pavadzīmes-rēķina datums, sērija un numurs;

26.4. darījuma raksturs (saskaņā ar šo noteikumu 5.punktu);

26.5. darījuma kopsumma bez pievienotās vērtības nodokļa;

26.6. pievienotās vērtības nodokļa summa (ja tāda ir);

26.7. darījuma kopsumma ar pievienotās vērtības nodokli.

nav noteikumos teikts, ka reģistram jābūt atsevišķam, bet domāju nav aizliegts vest arī atsevišķus reģistrus. VID metodiskajos norādījumos tādi reģistri parādījās pašā sākumā, jo arī PVN deklarācijas pielikumam no sākuma bija tāda izskata saraksta pielikumi (atsevišķi par piegādēm un pakalpojumiem, saņemtiem, sniegtiem). Vēlāk saraksts tika pamainīt un visas KTPR rakstīt vajadzēja jau vienā sarakstā.
Cleo
Cleo 20.04.2006 07:33
19235 сообщений на сайте
Āaa nu skaidrs, jo man pašai kaut kur galvā palicis, ka lasīju, ka vajag atsevišķi un tad daži man pazīstami grāmatveži vēl joprojām dara pa vecam.
Casy
Casy 20.04.2006 08:43
781 сообщение на сайте
Отдельно учитываются накладные по дереву и по услугам в приложении к НДС декларации (точнее говоря, показываются отдельно суммы по этим накладным).
Irena22
Irena22 20.04.2006 10:30
42998 сообщений на сайте
nezinu kurš to prasa, bet man neprasa atsevišķi uzrādīt pielikumu par kokmateriālu piegādēm un pakalpojumiem, viss vienā sarakstā, bet pašā pielikumā summas jāsaliek tikai pa attiecīgajām rindā - saņemti koki vai saņemti pakalpojumi, realizēti koki vai sniegti pakalpojumi.
Cleo
Cleo 20.04.2006 15:37
19235 сообщений на сайте
Инара, я именно это и имела в виду: pašā pielikumā summas jāsaliek tikai pa attiecīgajām rindā - saņemti koki vai saņemti pakalpojumi, realizēti koki vai sniegti pakalpojumi.
Irena22
Irena22 20.04.2006 16:37
42998 сообщений на сайте
А я делаю отдельно именно из-за распечатки приложений.
Valterin
Valterin 20.04.2006 20:02
8641 сообщение на сайте
Ja tozhe ucet nakladnih vedu vmeste, i nikto ne pridiralsa, pravda v programme pomecaju, chto uslugi, chto tovar. Kak raz dlja raspecatki prilozenij.
Drushka
Drushka 21.04.2006 09:45
326 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.