Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

pilnsabiedrība un UIeN К списку тем

pilnsabiedrība un UIeN
Labdien visiem!! Mans būtu liels lūgums palīdzēt jautājumā par pilnsabiedrības UIeN deklarācijā aprēķinātā nodokļa nomaksas un uzrādīšanas kārtību no pilnsabiedrības biedru skatpunkta.

Pilnsabiedrību ir izveidojuši 2 biedri – Latvijas firma un ES firma (t.i. nerezidents), bez veiktas ieguldījuma daļas naudā, t.i. nav pamatkapitāla PS, bet dibināšanas līgumā ir minēts, ka „pilnsabiedrības biedriem ir vienādas daļas”

Pēc UIeN likuma 2.p.3.d. „Personālsabiedrības, ... uzņēmuma ienākuma nodokli nemaksā patstāvīgi. Katrs personālsabiedrības biedrs maksā attiecīgi iedzīvotāju ienākuma nodokli vai uzņēmumu ienākuma nodokli par tam pienākošos personālsabiedrības apliekamā ienākuma daļu,....”. Tad es saprotu, ka pēc dibin.līgumā minētās frāzes par vienādajām daļām - PS aprēķināto UIeN būtu jāmaksā 50% katram biedram...

Cik noprotu Latvijas firmai, pēc UIeN likuma 22.p. 10.d. ir jāiekļauj savā UIeN deklarācijā uz sevi attiecināto PS ar UIeN apliekamo ienākumu, un VID iesniedzot savu UIeN deklarāciju un pielikumā pievieno PS UIeN dekl., gada FP, un PS apliecinājumu par katram biedram piederošo PS ieguldījumu daļas lielumu. Jautājums rodas, kurā rindā UIeN deklarācijā LV firmai jāuzrāda šo PS apliekamo ienākumu? Un PS apliecinājums par biedru piederošām daļām ir kā noformējams?

Vēl esmu saputrojusies par otrā PS biedra t.i. nerezidenta ar UIeN apliekamo ienākumu. Vai pēc UIeN likuma 3.p.4.d. 1.1.p. un 24.p.1.1.d. sanāk, ka PS samaksā par šo nerezidentu UIeN par viņa apliekamo ienākumu?
Kikine
Kikine 19.04.2006 17:02
15 сообщений на сайте

Ответы (3)

nevienam nav tā situācija
Kikine
Kikine 20.04.2006 11:33
15 сообщений на сайте
Vispirms PS bija jāizveido pamatkapitāls. Tas nav svarīgi, ka Reģistrā to neprasa un nav noteikts tā min apmērs. Tagad Jums nāksies vismaz ar atpakaļesoso datumu "ieguldīt" katram, piemēram, par Ls 10 (D 1.3. K 3110).

Dalot peļņu starp dalībniekiem, katram radīsies grāmatojums: D 1.3. K 8 un uz priekšu (veidojiet AIe un maksājiet nodokļus).

Aprēķinot dividendes: D 2350 K 1.3.

Izmaksājot dividendes: D 2610 (2620) K 2350.
Mu-maija
Mu-maija 20.04.2006 12:12
15905 сообщений на сайте
Bet manuprāt pamatkapitālam nav nozīmes, jo PS Dibināšanas līgumā jau ir frāze, ka abiem dalībniekiem ir vienādas daļas PS, no tā jau izriet, ka abiem ir 50% un 50%.

Un kā ta var izdomāt pēkšņi ieguldīt naudu pamatkapitālā, ja tāds UR neparādās?? Tak dibinot vai palielinot esoso PK SIA grāmatojumi uz K31 nevar tapat vien veikt..
Kikine
Kikine 20.04.2006 13:12
15 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.