Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Jautājums par PVN no ES dalīb valsts К списку тем
Jautājums par PVN no ES dalīb valsts
Sveiki, mīļie kolēģi.
Mazliet esmu saputrojusie. Ja mēs iegādājam preces no Lietuvas, kā mums sanāk ar PVN, kā deklarācijā rāda ir o.k. saprotu, bet uzņēmumam viņš ir reāli jāmaksā vai, kā tas notiek???? Un, kā man viņu grāmatot???
Ответы (10)
Reāli nav jāmaksā, jāveic tikai PVN aprēķins un reversa grāmatojums , PVN iziet gan pa debetu, gan pa kredītu PVN uzskaites kontam.Ērtības labad šādu PVN uzskaitu 57211 kontā, lai nejūk ar iekšzemes PVN.
Nu to jau saprotu, bet labi lieku saņemot preci D 57211 K 53..
un ko tad D... un K 57211??? Vai kā?? Pirmo reiz saskaros???
Un tik vienkārša tā atbilde??? A es te izdomājos daž ne dažādas shēmas, shēmas, ak tu viens
Nu ja grāmato D 57211 un K57211 un iepriekš prece saņemta D57211 un K53.., tad jau sanāk dubultā PVn:-?
Rēķina summu (PVN 0%) grāmatoju D7...K5310 un 2.grāmatojums D57211 K57211
Bet jūs taču uz noliktavu to preci saņēmat. To summu, kas uzrādīta rēķīnā, nedaliet uz PVN un preces cenu, jo rēķinam jābūt ar PVN 0% (saskaņā ar likuma par PVN.)
Es to PVN summu grāmatoju ka papildkontējumu (man ir Tilde)
D2130-K5312 rēķina summa, D57211-K57211 pvn(rēķina summa*0.18).
Ja ir noliktavas uzskaite- lūdzu, liekat nevis uz 7..., bet uz 2....Man uzskaite pēc periodiskās inventarizācijas, tāpēc grāmatoju uz 7.grupu
Ak, jaukās kolēģītes, ko es darītu bez jums:) šito biju palaidusi garā par 0%Nu skaidrs, kur bija mana kļūda. 100 reizes paldies par palīdzību.
Par metodēm, tas ir skaidrs, uz kuru kontu kurā gadījumā likt, man tik nebija skaidrība par PVN:) Paldies:)
Закрыть
Краткое описание нарушения