Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
UIe deklarācijā 84. rindā? К списку тем
UIe deklarācijā 84. rindā?
UIe nod deklarācijā
83. aile - aprēķinātā nodokļa avansa summa
84.aile- samaksātā nodokļa avansa summa
Ja ir aprēķināts Ls 90 , bet reāli ir samaksāts Ls 100, tad 84. ailē man ir jāliek Ls 100?
Vai es varu likt vairāk avansu nekā tas ir aprēķināts?
Ответы (11)
заплаченную сумму надо показывать такую же, как начисленную, т.е. 90.А разница в оплате у вас будет отражена в бух.учёте.
Bet kāda velna pēc, tad tās ailītes ir tā nosauktas 84. - samaksātā nodokļa avansa summa, ja reāli es samaksāju 100.
Deklarācijā 85. aile - nodokļa aprēķina rezultāts ir uzrakstīta formula (82 - 84) respektīvi - aprēķinātais nodoklis mīnus samaksātais avanss. Samaksāju tad Ls 100.
в UIN декларации в 84 указать 90, неважно оплатили вы больше или меньше
Domāju, ka tur jāliek reāli samaksātais avanss. Aprēķinātais avanss ir tikai informatīvs un deklarācijā nekur tālāk neparādās.
Да потому что в декларации по ПНП учитываются ТОЛЬКО начисленные суммы, а реально уплаченные или не уплаченные отражаются в карточке плательщика.
как раз уплаченые суммы для UIN декларации не рассматриваются
В 85 вы показываете разницу, получившуюся по расчётам, а в бухгалтерии у вас будет стоять разница фактическая.
Например:
вы рассчитали налог за 2005 год 125 лат, тогда
Декларация
82 строка 125,00
83 и 84 строка 90,00
85 строка 35,00
Т.е. по расчёту вы должны государству 35 лат
Бухгалтерия
31.12.2005
Д 5710 100,00 - оплаченный аванс
Д 8810 К 5710 125,00 - начисленный налог (82 строка декларации)
К 5710 25,00 - надо доплатить государству
Vairākuma viedoklis ir tātad, ka 85.rinda(nodokļa aprēķina rezultāts)ir: aprēķinātais nodoklis mīnuss samaksātā avansa summa (bet ne vairāk kā 82.rinda(aprēkinātais avanss)).
Un kas notiktu situācijā, ja es nebūtu to avansu samaksājusi?
Paldies visiem par atsaucību, likšu tātad samaksāto, bet ne vairāk kā aprēķināto avansu.
Мнений может быть и много, а порядок всегда один.
Закрыть
Краткое описание нарушения