Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Kokmateriālu PPR / transporta pakalpojumi К списку тем

Lindac 29.04.2006 14:43
360 сообщений на сайте
360 сообщений на сайте
Ответы (26)
Šie pakalpojumi taču ir saistībā ar kokmateriālu transportēšanu. Manis pēc var piestādīt ķaut uz baltas lapas, bet MK noteikumi 181 nosaka darījumus, kuros jāizraksta KTPR. KO es tur varu padarīt? Nāksies speciāli iet un pirkt KTPR.
Только как бы не было уже поздно идти и покупать KTPR. Есть же и сроки для выставления счетов по оказанным услугам и поставкам.
Tā arī no Lindac nesapratu kas tur noticis. Ja saņēmāt Jūs kā pakalpojumu saņēmējs KTPR , tad protams VID am jāatskaitās par pakalpojumu saistītu ar kokmateriāliem saņemšanu( jāatskautās visos gadījumos , kad ir saņemta KTPR vienalga par ko).Ja esiet kokmateriālu transporta pakalpojumu saņēmējs tad taču laikam saņēmār arī kokmateriālus. Bet tā atkal saprotu it kā Jūs sniedziet tos pakalpojumus. Kā tad īsti ir tā arī nesapratu
Ilma, nē, viņi sniedza tikai kokmateriālu pārvadāšanas pakalpojumu (tā es sapratu) un saņēma to KTPR eksemplāru, ko izsniedz kokmateriālu pārvadātājam/ Manuprāt viņiem jāizraksta sava KTPR par sniegto pakalpojumu pamatojoties uz to KTPR, ko saņēmuši kā apliecinājumu, ka veikuši kā pārvadātāji.
Es saprotu tā, ka firma A pārdeva firmai B kokmateriālus, bet firma C šos kokmateriālus nogādāja no firmas A uz firmas B noliktavu. Lindac es tā saprotu ir firmas C lomā, kas darījumā ir trešā puse un izraksta savu KTPR par pakalpojumu. Manuprāt par pārvadātājam izsniegto KTPR firmai C nav jāatskaitās, jo pēc šīs KTPR firma C nav ne pircējs, ne arī kā pārdevējs (firma C ir tajās rindiņas KTPR, kur ir pārvadātājs. Iespējams ka kļūdos, jo nav bijusi darīšana būt firmas C lomā, bet noteikumos neatradu kur būtu teikts, ka pārvadātājam jāatskaitās VIDam par šo KTPR 3.eksemplāru. Noteikumos gan figurē tikai pārdevējs (kokmateriālu vai pakalpojumu sniedzējs) un pircējs (kokmateriālu vai pakalpojumu saņēmējs), par kokmateriālu pārvadātāju nekas īsti nav pateikts.
Es saprotu tā, ka firma A pārdeva firmai B kokmateriālus, bet firma C šos kokmateriālus nogādāja no firmas A uz firmas B noliktavu. Lindac es tā saprotu ir firmas C lomā, kas darījumā ir trešā puse un izraksta savu KTPR par pakalpojumu. Manuprāt par pārvadātājam izsniegto KTPR firmai C nav jāatskaitās, jo pēc šīs KTPR firma C nav ne pircējs, ne arī kā pārdevējs (firma C ir tajās rindiņas KTPR, kur ir pārvadātājs. Iespējams ka kļūdos, jo nav bijusi darīšana būt firmas C lomā, bet noteikumos neatradu kur būtu teikts, ka pārvadātājam jāatskaitās VIDam par šo KTPR 3.eksemplāru. Noteikumos gan figurē tikai pārdevējs (kokmateriālu vai pakalpojumu sniedzējs) un pircējs (kokmateriālu vai pakalpojumu saņēmējs), par kokmateriālu pārvadātāju nekas īsti nav pateikts.
Ā , nu lieta skaidrāka.Nu ja tad tieši tā ,ka pārvadātājam jāizraksta sava KTPR ( uz saņemtās KTPR pamata un par to nav jāatskaitās , jo neko jau nav saņēmuši , bet atskaitīsies par savu izrakstīto)jo tie būs firmas realizācijas ieņēmumi un izsniegs tai firmai kurai sniedza pakalpojumus.Tikaikokmateriālu pārvadāšanai parasti ir speciāli aprīkotas a/m un tad tas notiek regulāri, bet ja tā nav tad varbūt ir pārvesta gatavā produkcija piem. dēļi , kuriem neraksta KTPR.Mumsbija tāds gadījums , ka firma pārveda mums taras dēļus par kuriem mēs rakstījām KTPR , bet firma mums tikai rēķinu par pārvešanu uz KTPR pamata. Zvanīju uz VID un viņi arī īsti nezināja atbildēt arī teica varbūt tā ir gatavā produkcija. Firma atbildēja - tā viņi darot visu laiku un VID viņiem tā atļauj. Tā kā jāskatās kas par kokmateriāliem.
Man VIDs vienreiz paskaidroja tā, ja jūs pārvadājat KM, kuriem izraksta KTPP, tad arī jums par pakalpojumu jāizraksta KTPP.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть