Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Darbinieks cita valsti?
Sakiet ludzu ja firma (Latvijas SIA) nosuta savu darbinieku stradat uz piemeram uz Maskavu vai kas mainas algu aprekinos, nodoklos? Cik saprotu tas bus ka komandejums (vienalga cik ilgi tas darbinieks tur uzturas! piemeram, ja gadu!!!) vai komandejums vispar var but tik ilgs? Laikam jaapmaksa tad uzture$anas izdevumi tur un dienas nauda? Vai ta ir? Un ka ar nodokliem vai viss paliek ta pat?
PALDIES.
Ответы (3)
Smags jautājums.
Domāju, ka formulēt to kā ilgstošu komandējumu ir riskanti. VID to var neatzīt.
Faktiski - ja darbinieks tiešām strādā ārzemēs pastāvīgi (>180 dienas gadā) tad tas vairāk izskatās pēc nereģistrētas uzņēmējdarbības. Ja uzturēšanās ir īsāka, tad tas var būt komandējums. Apreķins šajā gadījumā ir standarta, vienīgi, jāuzmanās ar limitiem un darba algas aprēkinu.
Думаю, что ограничений длительности командировки для коммерческих предприятий нет. Надо только смотреть, чем он там будет заниматься. Можно попасть под незарегистрированное представительство. Но это больше проблема Министерства на налогам и сборам РФ. Но и наши могут задать вопрос - не утаиваете ли вы таким образом доходы.
И это не зависит от срока пребывания работника там. В налоговых конвенциях установлен срок (обычно 6 месяцев, может быть и 9) и критерии, когда признается представительство. Но с Россией у нас конвенции нет.
Чтобы не попасть под необходимость регистрироваться как представительство, нельзя там зарабатывать деньги, т.е. продавать товары или оказывать услуги. Тратить можно. Например, сидеть год на заводе АЗЛК и наблюдать за процессом изготовления "Москвичей", предназначенных для поставки в Латвию. Конечно, такая необходимость должна быть вызвана спецификой хозяйственной деятельности.
Ideja ir tada, ka $is darbinieks tiek nosutits uz turieni sakuma lai atrastu klientus, nodibinatu kontaktus ar viniem nu un pec tam kad klienti atrasti ari varetu sakties pre4u eksports. Doma ir tada, ka esot tur $os klientus atrast bus vieglak neka esot Riga. Cik ilgi tas bus nav zinams. Bet kas tur ir ar tam 180 dienam? Komandejums nedrikst but ilgaks par 180 dienam gada? (nepartraukts)???
Maija: Nezinu vai tad ta butu parstavnieciba, ja tur bus tikai viens darbinieks kur$ mekles klientus, petis tirgu?
Закрыть
Краткое описание нарушения