Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Компьютерные программы, авторские права и лицензирование

Jautājums strādājošiem ar Zalkti К списку тем

Jautājums strādājošiem ar Zalkti
Negaidīti radās problēma: uzņēmums no Lietuvas nelielā daudzumā pērk preci un norē';kinās skaidrā naudā-LTL.Tātad man jāatver kase LTL valūtai, bet Zalktī var konvertēt tikai USD, EUR, DEM. Kā risināt? It kā jābūt kādam variantam?
Frezy
Frezy 10.05.2006 11:51
1986 сообщений на сайте

Ответы (12)

Зайдите в функцию курсы валют, и откройте новую валюту. Тогда все должно получиться.
Svetaz
Svetaz 10.05.2006 11:56
нет сообщений на сайте
У Вас розничная торговля?
Iriss
Iriss 10.05.2006 11:56
12893 сообщения на сайте
Nē, nav rozničnaja.
Frezy
Frezy 10.05.2006 12:03
1986 сообщений на сайте
Es no kases izmaksāju latus preču iegādei un citiem izdevumiem, darbinieks latus izmainīja pret litiem.

Nekādu kasi litos nevēru, caur komandējuma atskaiti visu iegrāmatoju, kvīti par valūtas maiņu, izdevumus.
Sola
Sola 10.05.2006 12:04
2446 сообщений на сайте
Labprāt nečikātos ar lieko kasi valūtā, bet valūta samainīta ar rezervi un palika pāri nākamam pirkumam, kas būs pēc pāris mēnešiem.Diez vai var iztikt bez LTL kases?
Frezy
Frezy 10.05.2006 12:59
1986 сообщений на сайте
Avansa norēķinā izmaksājāt latos. Darbinieks pēc tam piestādīs čekus litos, kurus pēc kursa pārēķināsiet atkal latos, lai varētu avansa norēkinā uzrādīt naudas izlietojumu (latos). Kase būs tikai latos.
Elita
Elita 10.05.2006 13:03
1310 сообщений на сайте
Es laikam gribēju padaudz šo darījumu sarežģīt. Tad jau lieliski, viss vienā kasē...
Frezy
Frezy 10.05.2006 13:10
1986 сообщений на сайте
Не знаю кто как это дедает, но по-моему, схема такая:

1. касса в латах - обмен валюты - касса в литах.

2. касса в литах - авансовый отчёт в литах - покупка товара - неизрасходованный остаток пусть остаётся на авансовом счету до следующей закупки. Если хотите - сдавайте литы обратно в литовую кассу.
Vikki
Vikki 10.05.2006 13:16
1596 сообщений на сайте
Pēc mana prāta tā arī jābūt, kā Vikki iesaka, bet vai tiešām var izvēlēties tā vienkāršot, kā piedāvā Sola vai Elita ? Vai tas nav pretrunā ar Kases operāciju uzskaites noteikumiem
Frezy
Frezy 10.05.2006 13:21
1986 сообщений на сайте
Vikki, gribu pajautāt vai strādājat ar Zalkti? Jo teorētiski skaidrs, ka tā būtu pareizāk, bet man problēmas to visu izdarīt šajā programmā. Piemēram, No Litu kases izdevumu orderi grāmatojot D2381 K2612 man avansa norēķinā parādās atlikums latos, bet neredzās grāmatojums, kā saņemts avanss (no kura konta). Avansa norēķinā acīm redzot nevaru parādīt litus...

Vajag padomu, lūdzu pālīdziet...
Frezy
Frezy 10.05.2006 13:35
1986 сообщений на сайте
Domāju ka nav pretrunā ar noteikumiem par kases operācijām, nauda tiek izsniegta caur avansa norēķinu, man tas bija vienīgais gadījums, nebija citi izdevumi kā vienīgi norēķins par preci un izmainīja tik cik bija nepieciešams, tā kā ar atlikumu nekādu problēmu, tas palika latos, kurus atmaksāja kā neizmantotu avansu.
Sola
Sola 10.05.2006 13:44
2446 сообщений на сайте
Es pirms kāda laika strādāju ar Tildes Jumi un arī tad bija gadījumi, kad avansa norēķina persona saņem latos, bet darbinieks, atbraucis no komandējuma, atved kaudzēm čeku un rēķinu (viesnīcu), kur samaksāts citās valūtās. Darīju, kā iepriekš minēju. Trīs gadus ir pārbaudījuši kā zvērinātie, tā VID - par to neviena aizrādījuma. Valūtu taču mainīja pati avansa norēķina persona, nevis uzņēmums.
Elita
Elita 10.05.2006 13:45
1310 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.