Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Санкции - сделки в наличных. К списку тем
Санкции - сделки в наличных.
Подскажите,пожалуйста, кто сталкивался . Какие могут быть санкции, если декларации о сделках в наличных, свыше 1000 латов, сданы с опозданием ? Считаются они несданными или по Закону о налогах и пошлинах п.32,2, как невовремя сданные.
Спасибо.
Ответы (42)
Директор настоял, что все должно быть сдано,если положено. Все сдали-получили письмо с большим штрафом, теперь я пытаюсь расхлебать все это.
У меня на всех проверках никто и никогда не считал чеки из розницы.
Но директор человек очень честный, что не всегда есть хорошо.В данном случае-пойдем по всем инстанциям.Надо вытаскивать и его и себя-отчеты-то я не сдала.
Латгальская штрафует
Чеки были из бензоколонки.
Мартинас, а у меня так было. Поделилась однажды, а человек пошел выяснять:вот им так, а нам так ,и все пофамильно;)
Вообще-то, конечно, хотелось бы, чтобы подход был ко всем одинаковым. То есть, в данном случае, чтобы не было так, что одних штрафуют, а у других - нет. Если сдача этого отчета по сделкам с наличными не в срок приравнивается к несдаче, то какие могут быть еще интерпретации?
Конечно, и чтобы з/платы были по чесному, и пенсии, и налоги все платили....
кто бы возражал!
C2h5oh, но ведь никто не знает, как называется Ваша фирма. Текст может звучать только "а вот на форуме ВГК одна бухгалтер сказала, что их фирму не оштрафовали". Ну и что за этим последует?
Нас Латгальское не оштрафовало, но прислали письмо с предупреждением( было это в 2002г. и мы были правда об.орг.)
А где-нибудь это обозначено, что именно невовремя сданные декларации по наличке приравниваются к несданным никогда декларациям? Или это просто свободная интерпретация VIDa?
Valsts ieņēmumu dienests jums atgādina savlaicīgi iesniegt skaidrā naudā veikto darījumu deklarācijas, jo likuma "Par nodokļiem un nodevām" (turpmāk – likums) 30.pantapirmajā daļā ir noteikts, ka nodokļu maksātāji, izņemot fiziskās personas, katru mēnesi Ministru kabineta noteiktajā kārtībā deklarē visus mēneša laikā savstarpēji skaidrā naudā veiktos darījumus (neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā operācijā vai vairākās operācijās), kuru summa pārsniedz 1000 latu. Ja nav deklarēti skaidrā naudā veiktie darījumi, kuru summa pārsniedz 1000 latu, maksājama soda nauda 5 procentu apmērā no nedeklarēto darījumu kopsummas.
Likuma 30.pantaotrajā daļā ir noteikts, ja minētie darījumi pārsniedz 3000 latu, maksājama soda nauda 10 procentu apmērā no šo darījumu kopsummas; ja šie darījumi nav deklarēti likuma 30.pantapirmās daļas noteiktajā kārtībā, - 15 procentu apmērā no šo darījumu kopsummas, ja 30.pantā nav noteikts citādi.
Ministru kabineta 2001.gada24.jūlija noteikumu Nr.329 "Skaidrā naudā veikto darījumu deklarēšanas noteikumi" (turpmāk – noteikumi) 3.punktā ir noteikts, ka deklarāciju par skaidrā naudā veiktajiem darījumiem (noteikumu pielikums) darījuma dalībnieki iesniedz Valsts ieņēmumu dienesta teritoriālajā iestādē atbilstoši attiecīgā darījuma dalībnieka juridiskajai adresei ne vēlāk kā līdz pārskata mēnesim sekojošā mēneša piecpadsmitajam datumam.
Gadījumos, kad nodokļu maksātājs ar nokavēšanos iesniedz deklarāciju par skaidrā naudā veiktajiem darījumiem, piemērojama ir likuma 30.pantapirmajā vai otrajā daļā minētā sankcija. Soda nauda jāaprēķina attiecīgi 5 vai 15 procentu apmērā no skaidrās naudas darījumu kopsummas.
par šo lietu bija arī raksts bilance-Nr. 5 ši gada
un ja lasam likumu, tad tur teikts:
(1) Nodokļu maksātāji, izņemot fiziskās personas, katru mēnesi Ministru kabineta noteiktajā kārtībā deklarē visus mēneša laikā savstarpēji skaidrā naudā veiktos darījumus (neatkarīgi no tā, vai darījums notiek vienā operācijā vai vairākās operācijās), kuru summa pārsniedz 1000 latu. Ja nav deklarēti skaidrā naudā veiktie darījumi, kuru summa pārsniedz 1000 latu, maksājama soda nauda 5 procentu apmērā no NEDEKLARĒTO darījumu kopsummas.
tālāk par sodiem:
(2) Ja šā panta pirmajā daļā minētie darījumi pārsniedz 3000 latu, maksājama soda nauda 10 procentu apmērā no šo darījumu kopsummas; ja šie darījumi nav deklarēti šā panta pirmajā daļā noteiktajā kārtībā, - 15 procentu apmērā no šo darījumu kopsummas, ja šajā pantā nav noteikts citādi.
Jautājums-uz kā pamata jāmaksā sods, ja likums nosaka, ka sodu jāmaksā no NEDEKLARĒTĀS summas, ja es nodevu vēlāk, nekā nevajadzeja, tad šo sodu nevar attiecināt, jo skaidras naudas darījums jau IR NODEKLARĒTS.
Lai liek tad sodu 10Ls-par savlaicīgu atskaites nenodošanu.
Sanāk, ka es NODEKLARĒJU darījumu (nu lab, vēlāk nekā bija pateikts likumā, bet tomēr NODEKLARĒJU) un viņi liek sodu no NO DEKLARĒTĀS summas.
a likumā ir teikts ka jāliek sodu no NEDEKLARĒTĀS summas.
Вот в этом вся суть моего вопроса. На основании чего они сданные позже декларации приравнивают к несданым.
Если бы в п.30,1 было сказано, что за не сданные в срок - штрафы, а то,все как обычно, дальше п,32,1,2 - идет речь про декларации. А оказывается , что для налички другие правила? Или это не декларации? Написано - декларация.
Ritata, я думаю, этот вопрос - не к форуму, а к законодателям.
Или это просто свободная интерпретация VIDa?
---------------
Не ВИДа.Это МинФин так считает. СГД писало туды письмо, Минфин ответил.
И теперь СГД придерживаются этого письма, но , как оказывается, не все.
По обстоятельствам ;)(кому как)
Закрыть
Краткое описание нарушения