Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Оформление бухгалтерских и товарных документов, устройства регистрации платежей. Документы, удостоверяющие сделки

Par bankas karti К списку тем

Par bankas karti
Labvakar, atradu tikai 1 šādu jautājumu - par bankas kartēm, ir atsevišķs bankas konts, kuram ir bankas karte uznēmumam, kā tad īsti ir ar atskaitēm, ja tas iet caur norēķinu personu - avansa viņam ir visa nauda, kas ir kontā un pēc tam katru mēnesi kopā taisam avansa norēķinu? Jeb es laikam nepareizi saprotu? Paldies
Viveta
Viveta 15.05.2006 21:24
84 сообщения на сайте

Ответы (23)

Ну авансовый отчет делается на деньги выданные в подотчет, т.е. если бы Вы ему на счет перечислили бы эту сумму. А так, если я правильно поняла, то счет принадлежит фирме и в выписке видно все движение. Работник у которого карточка должен Вам предоставить все чеки, чтобы Вы могли сверить и увидеть за что он платил.
Amuil
Amuil 15.05.2006 21:36
26363 сообщения на сайте
Paldies, es skatījos kaut kādu iepriekšejo ziņojumu un tur viena forumiete ieteica ka ir atseviškš konts šiem norēķiniem - 2381, kādi tad būtu tie pareizākie grāmatojumi šādā gadījumā? Jo pa tiešo no bankas konta neesot pareizi....
Viveta
Viveta 15.05.2006 21:52
84 сообщения на сайте
Я делаю через авансовый отчет, т.к. карта находится у работника, стало быть, он распоряжается деньгами на карточке, а потом отчитывается. Какая, в конце концов, разница - дали ему деньги наличными или дали карту с деньгами.
Martinas
Martinas 15.05.2006 22:46
38532 сообщения на сайте
Man ir 2 avansa noreķina konti un viens no tiem 2381 rekiniem ar uznemuma karti. pēc bankas izdrukas saskaitu visus tos vina pirkumus ar karti, ierakstu to summu avansu norekinā un tad skatos vina iesniegtos cekus. Ja viss sakriit, ok, ja nevar uzradit cekus, paliek vina parads uznemumam, ko atskaitis no algas. Ceru , ka daru pareizi.
H
H 15.05.2006 23:04
165 сообщений на сайте
Es daru tāpat.
Martinas
Martinas 15.05.2006 23:06
38532 сообщения на сайте
Bet no kurienes tad vēl, ja ne no bankas konta? No kura tad vēl ta nauda tiek nemta ar karti?

2381/2620-

Ja ir čeki

7xxx /2381

572x/2381
H
H 15.05.2006 23:14
165 сообщений на сайте
Man ir atsevišķais kartes konts, jo Unibankā to iekārtoja. Nauda no norēķinu konta uz kartes kontu D2640 K2620, un tālāk tāpat kā Jums.
Martinas
Martinas 15.05.2006 23:19
38532 сообщения на сайте
Ja tas ir liels uznemums, tad ļoti noderigi ta rikoties. Bet musms tads mazinsh.
H
H 15.05.2006 23:24
165 сообщений на сайте
Saprotu, ka konts 2640 atspoguļo norēķinus ar Unibankas izsniegto kreditkarti, bet incanti - kā nosaucas katrs no 2 izveidotiem kontiem kontu gr. 2.38 H gr. uzskaitē?
Liepupe
Liepupe 16.05.2006 00:21
нет сообщений на сайте
Man 2640 ir debetkartes konts, 2380 - avansieri skaidrā naudā, 2381 - avansieri ar debetkarti, vel ir 2382 - avansieri ar degvielas karti.
Martinas
Martinas 16.05.2006 00:50
38532 сообщения на сайте
Лиля, так у Вас и счет для расчетов карточкойдругой. А когда по распечатке основного счета видно, что куплено то-то и то-то, то, по-моему, можно и без авансового отчета при наличии надлежаще оформленного чека списывать на затраты.
Irena22
Irena22 16.05.2006 07:14
42998 сообщений на сайте
Это если одна карта и один человек ею пользуется, а если несколько карт и несколько человек? Мне надо видеть, что каждый потратил и за что отчитывается.
Martinas
Martinas 16.05.2006 08:29
38532 сообщения на сайте
Я делаю также, как Мартинас, так как карт много.
Makssoft
Makssoft 16.05.2006 08:37
24100 сообщений на сайте
Man arī kartes ir pietiekami, bet konts 2380 *Norēķini par prasībām pret personālu un īstermiņa aizdevumi personālam* tikai viens ar vienotu reģistrāciju.
Liepupe
Liepupe 16.05.2006 11:06
нет сообщений на сайте
А как же Вы знаете кто сколько и на что денег потратил, кто принёс чеки, а кто нет, кому выдавались наличные деньги, а кому карта? Или у Вас всё в кучу?
Martinas
Martinas 16.05.2006 11:08
38532 сообщения на сайте
Nē, tik traki nav un nevar būt.
Liepupe
Liepupe 16.05.2006 11:09
нет сообщений на сайте
А как же Вы делаете? Поделитесь опытом! Если есть возможность упростить учёт, то я - двумя руками "за".
Martinas
Martinas 16.05.2006 11:15
38532 сообщения на сайте
Paldies, paldies visiem, kuri padalījās pieredzē! Bet būtu tiesām interesanti zināt kā to visu var novienkāršot - ja tiesām ir tikai 1 cilvēks un 1 karte?
Viveta
Viveta 16.05.2006 11:44
84 сообщения на сайте
to Martinas: Sorry, rakstīju mazliet par ilgu, tiku *izmesta*, pazaudēju tēmu...

Jāteic uzreiz, ka katra norēķinu personai ir atsevišķs avansu norēķins par katra veida norēķiniem – debetkarte, kreditkarte, bankas karte gluži tāpat kā Jums.

Protams, ka bankas karte ir atsevišķs konts 2640 *Akreditīvi, čeki un īpašu norēķina formu konti* , kas uz rīkojuma pamata ir piesaistīts atb.darbiniekam/iemun izņemtās naudas summas ir p/ārskatāmas. Saistībā ar 2380 – pārbaude notiek summu salīdzināšanas līmenī par izsniegtajām un saņemtajām summām un to izlietojumu pēc ārējiem attaisnojuma dokumentiem – čekiem .

Attiecībā uz debetkartēm un kreditkartēm, kas nav banku izsniegtas (t.sk. – degvielai), tad vadošie konti ir kontu grupā 5.3 – *Norēķini ar piegādātājiem ar norēķinu kartēm* (atsevišķi – debet,- un kreditkartes), kas veidoti pamatā kā kase (ieviesta tāda iespēja) katram piegādātājam – kartes izsniedzējam. Norēķinu salīdzināšana tiek realizēta gan ... piegādātāja - kartes izsniedzēja līmenī (5.3*)!!! ..., gan norēķinos ar nor.personām (2380). Tas ir sevišķi ērti, ja ir tā kā mums, ka degvielai ir noteikts izsniedzamais mēneša limits a.m., kas ir piesaistītas atb.personām, kurām katram ir izsniegta degvielas karte konkrētai a.m. uz rīkojuma pamata. Par to esmu rakstījusi iepriekš visai detalizēti (ar izvilkumiem no rīkojuma) un to droši vien var atrast ar meklētāja palīdzību. Tāpēc paskaidrojums no darbinieka, ja tas ir pazaudējis kādu no čekiem – ir vnk nepieciešams.

Nu par summām, kas izsniegtas skaidrā naudā no kases – lieta vienkārša un tai nav ko lieki vārdus tērēt.

Varbūt, ka esmu piemirsusi uzrakstīt kādu būtiski svarīgu niansi, bet tam visam laika gana ...
Liepupe
Liepupe 16.05.2006 12:06
нет сообщений на сайте
Manuprāt - lai cik maz nebūtu norēķinu personas un kartes pēc veidiem uzņēmumā - galvenie principi ir sekojošie:

* jābūt pārskatāmiem norēķiniem ar piegādātāju-kartes izsniedzēju (kontos 238* tas optimāli nodrošināts);

* jābūt pilnībā pārskatāmiem darījumiem norēķinos ar norēķinu personām vienotā reģistrācijas sistēmā.
Liepupe
Liepupe 16.05.2006 12:19
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.