Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит
Materiāli К списку тем
Ответы (15)
Pašnodarbinātie iesniedzot gada deklarāciju veic izdevumu koriģēšanu , kur no izdevumu summas samakstās atņem pēc inventarizācijas atlikumā esošos materiālus.Palasiet www.vid.gov.lvpie met. norādījumi par IIN aprēķināšanu vedot ierakstus pēc vienkāršā ieraksta( aizpildot ieņēmumu - izdevumu žurnālu). Apmēram tā.
Bet ja man grāmatv organiz nolikumā ierakstīts, ka saimn žurnālu pildu pēc kases principa, ieņēmumi tad kad saņemu naudu, izdevumi tad kad samaksāju, kāpēc tad man būtu kautkas gada beigās jātaisa savādāk. Jo taču grāmatv likumā ir rakstīts, ka jāievēro vienmērīgums utt
Кроме закона о бух.учете неплохо бы еще почитать закон о Подоходном налоге с населения и правила к нему.
tātad no decembra šos izdevumus izņemu ārā un lieku izdevumos janvārī? un kā attaisnojuma dokuments būs čeki ar decembra datumu, vai inventar akts? laikam jau čeki, jo ārējais att dok, bet ja man virsū decembra datumi?
es visus sev interesējušos jautājums uzdevu arī Vidam, bet viņi nav pat papūlējušies man neko atbildēt :(:(
laikam jāsūta ierakstīta vēstulē pa pastu, jo kaut tur viņiem ir sadaļa uzdot jautājumus elektroniski, diemžēl neuzskata par vajadzīgu atbildēt.
laikam jāsūta ierakstīta vēstulē pa pastu, jo kaut tur viņiem ir sadaļa uzdot jautājumus elektroniski, diemžēl neuzskata par vajadzīgu atbildēt.
Evital, nekas nekur ārā nav jāņem tikai jākoriģē izdevumi pamatojoties uz inventarizācijas aktu. Arī atpakaļ nekas nekur nav jāliek . Ieņēmumu izdevumu žurnāla paliek viss pa vecam. Tikai nākošā gada noslēgumā atkal koriģēsiet savus izdevumus pēc inventarizācijas akta uz nākošā gada noslēgumu. VID saitā ir speciāla tabula par gada izdevumu koriģēšanu . Sameklējiet to un palasiet un apskatieties. Tad viss būs skaidrs.
Evital , vispirms palasiet pati par grāmatvedības kārtošanu vienkāršā ieraksta grāmatvedībā un tad uzdodiet jautājumus VID , kas tad nebūs skaidrs.
Vēl piebildīšu , ka Jums nav skaidra pati izdevumu veidošanās būtība.Jālasa likumi un met. norādījumi šajā sakarā.
Ilma
man patiešām nav īsti skaidrs par materiāliem, jo mana specialitāte pavisam cita:) vienkārši paņēmu vienam palīdzēt sakārtot un tagad nožēloju, jo vienkārši nav laika kad lasīt likumus un norādījumus...vairāk tā nedarīšu, bet jāpabeidz iesāktais... Man Vida pārbaude, teica, ka sakarā ar to, ka invent aktā ir atlikumā materiāli, šie materiāli no decembra izdevumiem jāņemot ārā, un jāpārtaisot gada pārskats, kā rezultātā ienāk nod palielinās, bet man negribās atkal visu pārtaisīt, un atkal nest uz Vidu.
man patiešām nav īsti skaidrs par materiāliem, jo mana specialitāte pavisam cita:) vienkārši paņēmu vienam palīdzēt sakārtot un tagad nožēloju, jo vienkārši nav laika kad lasīt likumus un norādījumus...vairāk tā nedarīšu, bet jāpabeidz iesāktais... Man Vida pārbaude, teica, ka sakarā ar to, ka invent aktā ir atlikumā materiāli, šie materiāli no decembra izdevumiem jāņemot ārā, un jāpārtaisot gada pārskats, kā rezultātā ienāk nod palielinās, bet man negribās atkal visu pārtaisīt, un atkal nest uz Vidu.
"mana specialitāte pavisam cita" - зачем тогда берётесь за то, чего не знаете? Врачу или монтажнику высоковольтных сетей "помочь" не пробовали?
Elvital , nav jau tik traki . Vienkārši izkoriģēt vajag izdevumus , kas ir ieņēmumu izdevumu žurnālā kopsumma sakrātie pa gadu uz gada beigām ar materiālu atlikuma nomīnusošanu pēc tabuliņas kuru Albina Jums iedevusi Vid saitā.Gada IIN deklarācija gan būs jālabo , ja ir atlikumā materiāli pēc inventarizācijas.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть