Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN novirzīšana
Labdien!
Mums ir PVN pārmaksa un mēs to nolēmām novirzīt citu nodokļu nomaksai. Neviens man līdz šim nemācēja sakarīgi izskaidrot kā notiek šī procedūra. Vai tiks veikta tematiskā pārbaude? Ja kāds ir saskāries ar PVN novirzīšanu, padalieties pieredzē!
Iepriekš paldies!
Ответы (9)
Paņemiet veidlapās iesniegumu Pieprasījums par PVN atmaksu un tur ir divi punkti 1) pārskaitīt Ls uz bankas kontu un 2) novirzīt Ls citu nodokļu nomaksai. Tur norādīsiet uz kādiem nodikļiem ko gribiet pārskaitīt.
Tikai PVN nodokļa pārmaksai jābūt izveidojušai pamatojoties uz noteiktiem likuma par PVN punktiem.
Ja prasīsiet atmaksāt uz kontu tad noteikti būs tematiskā pārbaude , ja tikai pārskaitīt uz citiem nodokļiem , tad var arī nebūt.
Es domāju ,ka būs tematiskā pārbaude ,skatīsies ,kā tas pvn ir iegūts .
Ja prasīsiet pirmo reizi varbūt būs tematiskā parbaude . Mēs prasam katru mēnesi - pārskaitīt uz citiem kontiem( saistībā ar kokmateriālu realizāciju) - nekad nav.
Pirmo reizi noteikti būs temiatiskā pārbaude. Mēs jau vairākus gadus atprasam PVN, un piem mums praktiski katru mēnesi brauc skatīties pamatlīdzekļus, kurus mēs esam uzrādījuši kā iegādātus.
Mēs neprasīsim naudu, bet tikai novirzīšanu uz citiem nodokļiem. Pārmaksa ir izveidojusies, jo bija lieli ieguldījumi telpu remontā. Interesanti, viņi brauks pārbaudīt uz vietas vai tikai pieprasīs uzrādīt dokumentus?
Man pirmās reizes atprasot bija regulāri jādodas uz Skanstes.Vēlāk jau aprada un neaicināja
Jā šeit neko nevar zināt kā būs.
Tikko izgāju šo procedūru.
Ja jums sen vai vispār nav bijusi pārbaude, tad būs tematiskā. Inspektore piezvanīs un pateiks, ko skatīsies. Es vedu dokumentus uz Skanstes ielu. Skatās visu, metodiku, banku, kasi, avansa norēķinus utt. Jā, vispirms bija jāuzrāda darba līgums ar grāmatvedi.
Pēc pārbaudes pārskaita uz citiem nodokļiem.
Ja jūs pēc tam regulāri atprasīsiet PVN, tad pārbaudes nebūs (ja, protams, pie šīs pirmās viss būs kārtībā).
Kā man teica inspektore, kura pārbaudīja, tad ir ļoti svarīgi, lai PVN atmaksas iesniegumā būtu labs pamatojums. Tā kā savu lēmumu viņi uzraksta rakstiski, tad to tā smuki noformulējot iekļāvu iesniegumā. Un viss darbojas!
Lai jums veicas!
Vēl skatījās galveno grāmatu, jo man bija periods viss 2005.gads
Закрыть
Краткое описание нарушения