Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
soc nodoklja lielums
sveiki, visiem!
situaacija shaada- esmu IK, sniedzu konsultaacijas..
tuvojas tas briidis, kad ienaakumi miinus izdevumi buus 110Ls (liidz shim visu ieguldiiju atpakalj) un jaasaak buus maksaat soc.nod
man taads jautaajums- vai tie 33,30Ls ir jaamaksaa arii tad, ja es uzskaitu darba stundas un meenesii straadaaju piem.15h?
(ja es nejaucu, tad pirms paaris gadiem par sho bija diskusija un paraadiijaas viedoklis, ka shii summa- 33,30 attiecas uz pilnu slodzi un ja slodze nav pilna, tad jaareekjina stundu likme... bet neesmu 200% paarliecinaata, ka tas bija par sho nodokli- tad man tas nebija aktuaali..)
shobriid tas ir aktuaali, jo ienaakumi ir mainiigi- vienu menesi var buut 500Ls un peec tam 3 meeneshus- njikaa...
paldies!
Ответы (7)
Насколько я понимаю, то IK платит соц.взносы не от количества рабочих часов и от того, полная у него ставка или нет, а от разницы между доходами и расходами, когда она превысит 110 лат.
Да и ни у кого из нас, будь то IK или просто работник по трудовому договору само начисление соц.взносов не зависит от того, полную или неполную ставку мы работаем.
И в каком месте это было?-tad pirms paaris gadiem par sho bija diskusija un paraadiijaas viedoklis,
кто до такого додумывался?
Так написал же автор вопроса, что если он НЕ ПУТАЕТ, то была дискуссия.
Наверно он все-таки путает.Дискуссия была скорее всего не здесь. :-?
spasibushki!
teema bija sheit- varbuut nodoklis bija cits... bet nu diskusijas buutiiba bija par kaadu maksaajumu, kas defaultaa attiecas uz pilnu slodzi... un zinaataaji teica, ka rakstot stundu uzskaiti, var buutiski samazinaat sho summu... man shkjiet, ka to kaads no juridiski izgliitotajiem teica... un veel bija piebilde, ka sho lietu neviens iipashi neafishee, jo valstij tas neesot izdeviigi...:-))) varbuut tam ir kaads sakars ar min.algu,nezinu... tas bija 2004.gadaa...
varbuut tas bija kaads specifisks gadiijums, kas nemaz uz IK neattiecas? vienkaarshi diskusija bija tik interesanta, ka palikusi atminjaa, taapeec arii jautaaju!
bet nu skaidrs man tagad... paldies!
Это могло относиться только к обычной зарплате. У ИК налоги считаются совсем по другому.
Социалку все платят с полученного дохода, а не от количества отработанных часов.
Если есть у вас доход свыше 110 латов, значит надо платить.
Закрыть
Краткое описание нарушения