Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
IK gada deklarācija un attaisn.izdev. К списку тем
IK gada deklarācija un attaisn.izdev.
Sakiet lūdzu vai IK pastāv kādi ierobežojumi uz attaisnoto izdevumu par bērna mācībām, studijām, veselības izd. iekļaušanu gada deklarācijā. Ja jā, tad lūdzu kurā likuma vai noteikumu pantā to meklēt.
Paldies.
Ответы (16)
ИК имеет та же льготы на оправданные расходы, что и остальные физические лица.
Я думаю, что раз IK - физическое лицо, то к нему относятся все те же нормы подоходного налога с населения, что и ко всем. Посмотрите закон о подоходном налоге с населения для начала.
Как и всем остальным по 150 лат на человека.
Nr. 336 Noteikumi par attaisnotajiem izdevumiem par izglītību un ārstnieciskajiem pakalpojumiem
http://www.vid.gov.lv/default.aspx?tabid=8&id=38&hl=1&oid=5540&otype=11
Lieta tāda, ka šogad pirmo reizi vienam IK palīdzēju sastādīt gada deklarāciju. Bija 2 gab.D4 viens par paša izdevumiem , otrs par bērna. Nodeva, pārbaudīja uz vietas, viss kārtībā.
tagad viņam zvana no VID saka ka esot pārrēķinājuši maksājamo IIN, jo esot izņēmuši bērna izdevumus laukā.
Tāpēc nodomāju, ka varbūt esmu ko palaidusi gar ausīm un acīm, un nolēmu Jums uzdot šo jautājumu pirms zavnīt uz VID un prasīt kas par lietu.
Смело звоните и спрашивайте почему выбрали расходы на ребенка.
varbūt ka tas bērns nav ielikts atvieglojumos
Vakarā man atnesīs parādīt izlaboto deklarāciju, jāizpēta ko salabojuši.
30.05.2006 14:58
varbūt ka tas bērns nav ielikts atvieglojumos
-Ну и что? Он может быть в книжке у одного родителя, а медицину списать на другого.
Nav taču obligāti jābūt savos atvieglojumos,lai iesniegtu uz attais,izdevumiem.
Bet šinī gadījumā ir viņa apgādībā.
Идите и выясняйте. Если все документы в порядке, то имеете право на льготу.
И пусть свои претензии излагают в письменном виде.
Es sava bērna izdevumus pieliku klāt savas mammas (t.i., bērna vecāsmātes) gada ienākuma deklarācijā! Visa nauda jau ieskaitīta kontā
Beidzot noskaidroju kas tieši ir labots, tas ir -ir izņemts iepriekšējā gada uzkrājums, kas bija izveidojies no bērna D4 veidlapas.
Es gan nesaprotu kur tad šis uzkrājums palieks, ņemot vērā to ka tas ir izmantojams piecus gadus.
Vai tā ir ?
Paldies.
Прошлый год "на ум пошел".
Сначала можно использовать расходы текущего года, а потом если что-то останется, то в течение 5 лет расходы прошлых лет.
Paldies, Maija. To es tā kā saprotu, bet tagad nav skaidrs par D4, kas sastādīta par ģimenes locekli.
Piem.bērnam šogad bija 200 par mācībām, izmantojam 150ls, paliek 50 uz nākamiem gadiem.
Nākamajā gadā kur šie 50 jāliek, vai bērna D4, un tad atkal skatās tekošā gada attaisnotos izdevumus , ja tie nav 150, tad ņem šos 50.
ceru ka skaidri izteicu savu domu gājienu.
Vēlreiz paldies.
Если в прошлогодней Д4 на ребёнка оставалась переходящая на следующий год сумма, то в следующем году нужно опять подавать Д4 на ребёнка, где указывать этот остаток.
Закрыть
Краткое описание нарушения