Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

НДС и деревоматериалы К списку тем

НДС и деревоматериалы
Если мы закупаем лес для строительства (достраиваем торговый центр, принадлежащий нашей фирме), то это будет дерево, используемое для облагаемых сделок или необлагаемых?
Irina_8ko
Irina_8ko 05.06.2006 11:43
2767 сообщений на сайте

Ответы (6)

7. Par saņemtajiem kokmateriāliem (pakalpojumiem) apliekamā persona ievēro šādus principus:

7.1. ja visi taksācijas periodā iegādātie kokmateriāli (saņemtie pakalpojumi) paredzēti tikai ar PVN apliekamo darījumu veikšanai, pavadzīmē-rēķinā norādīto PVN par taksācijas periodā iegādātajiem kokmateriāliem (saņemtajiem pakalpojumiem) uzrāda kā atskaitāmo priekšnodokli. Šajā gadījumā PVN nav jābūt samaksātam;

7.2. par mazumtirdzniecības tīklā iegādātajiem kokmateriāliem samaksāto PVN uzrāda kā atskaitāmo priekšnodokli, ja visi mazumtirdzniecībā iegādātie kokmateriāli ir paredzēti tikai apliekamiem darījumiem;

7.3. par importētajiem kokmateriāliem samaksāto PVN uzrāda kā atskaitāmo priekšnodokli, ja visi importētie kokmateriāli ir paredzēti tikai apliekamiem darījumiem;

7.4. ja iegādātie kokmateriāli (saņemtie pakalpojumi) tiek izmantoti neapliekamo darījumu veikšanai, PVN summu par neapliekamo darījumu veikšanai iegādātajiem kokmateriāliem (saņemtajiem pakalpojumiem) ieskaita iegādāto kokmateriālu (saņemto pakalpojumu) pašizmaksā.
Irina_8ko
Irina_8ko 05.06.2006 11:50
2767 сообщений на сайте
Я вот это имела ввиду, не могу разобраться
Irina_8ko
Irina_8ko 05.06.2006 11:50
2767 сообщений на сайте
Irina_8ko
Irina_8ko 05.06.2006 11:54
2767 сообщений на сайте
Pēc manas loģikas iznāk , ka kokmateriāli izmantoti apliekamo darījumu veikšanai. Jo tos izmantojiet ēkā kurā tiek veikti ar PVN apliekami darījumi - tirdzniecība. Ja izlietotu ēkā kas netiek izmantota Jūsu saimnieciskajā darbībā tad būtu otrs variants.
Ilma
Ilma 05.06.2006 11:58
30495 сообщений на сайте
Я так понимаю, что Вам надо разобраться, что Вы с этим центром далее будете делать, если будете использовать для осуществления облагаемых сделок, то значит и дерево для облагаемых сделок.
Irena22
Irena22 05.06.2006 12:02
42998 сообщений на сайте
Спасибо, я просто сомневалась, вы развеяли мои сомнения.

Конечно, здание сдается в аренду под торговые помещения.

Значит второй вариант.
Irina_8ko
Irina_8ko 05.06.2006 15:32
2767 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.