Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

IIN pēc dzīvesvietas deklarēšanas К списку тем

IIN pēc dzīvesvietas deklarēšanas
Labdien,

Uz kāda pamata atskaita IIN, ja darbiniekam ir jauna pase, kur nav pieraksta, bet dzīvesvieta deklarēta Rīgā (algas nodokļu grāmatiņā ieraksts tika slēgts izrakstoties no rajona). Paldies!
Magnum
Magnum 15.09.2003 13:28
40 сообщений на сайте

Ответы (5)

до конца года получатель IIN по коду адреса на начало года
Het
Het 15.09.2003 16:25
нет сообщений на сайте
Bet vai ir nepieciešams kāds dokuments, ka deklarētā dzīves vieta ir tādā un tādā adresē?
Magnum
Magnum 16.09.2003 08:50
40 сообщений на сайте
Man arī šajā sakarā jautājums. IIN likumā rakstīts, ka algas nodokļu grāmatiņas īpašnieks ir atbildīgs par izmaiņu reģistrēšanu tajā (laikam 10 dienu laikā). Kā būt, ja zināms, ka dzīvesvieta (pieraksts vai deklarētā) ir cita nekā algas nod. grāmatiņā?
Dana
Dana 16.09.2003 11:23
нет сообщений на сайте
Es šādos gadījumos daru tā:

brīdinu cilvēku par to, ka viņam ir jāņem nod. grāmatiņa un jādodas uz VIDu pēc dzīves vietas, lai tur izdara ierakstu, bet tikmēr nodokļus pārskaitu uz to kodu, kurš uzrādīts nodokļu grāmatiņā. Grāmatvedim nav jāskrien pakaļ kartam darbiniekam un jāseko, kā tas jurģo no vienas vietas uz citu. Man, kā grāmatvedim, par pamatu IIN aprēķiniem un pārskaitījumiem kalpo ieraksti nod. grāmatiņā.

Varbūt tas nav pareizi, bet, ko darīt grāmatvedim ar 300 darbiniekiem, un katram otrajam ieraksti nod, grāmatiņā neatbilst patiesībai. Bet kāda ir patiesība grāmatvedis nemaz nevar zināt bez dokumenta. (Jūsu gadījumā es prasītu vismaz izziņu, jo nav pat ieraksta nodokļu grāmatiņā.)

Man pašai vajadzēja pārreģistrēt dzīves vietu nod. grāmatiņā. Es aizgāju uz VIDu pateicu, ka ir mainījusies dzīves vieta, bet izziņu par jaunās dzīves vietas deklarēšanu nebiju atnesusi, VID darbiniece mazliet noburkšķēja, ka vajag izziņu, bet pati paskatījās komp-ā, pārjautāja man adresi un tad mierīgi iespieda jauno kodu. Viss!
Ija
Ija 16.09.2003 21:42
нет сообщений на сайте
Nu man viss ir skaidrs, paldies kolēģi!
Magnum
Magnum 17.09.2003 08:51
40 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.