Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

PVN un ES К списку тем

PVN un ES
Labdien! Sakiet, lūdzu, vai es domāju pareizi?

1. Ja prece Latvijā ir pārpakota (ražotājs PVN maksātājs, pēc klienta lūguma) un nosūtīta uz ES PVN apliekamai personai. Tagad par pārpakošanu jāpiestāda rēķins ES PVN maksātājam. Tad rēķins tiek piestādīts ar 0% saskaņā ar 28.p.7.punktu

2. Izglītojošs seminārs notika ES. Rēķinu piestāda PVN apliekama Latvijas persona. Rēķins ar 0% un atsauce uz 7.panta3.daļu.
Janav
Janav 12.06.2006 15:36
56 сообщений на сайте

Ответы (8)

Bus ar 0 % PVN.
Annaj
Annaj 12.06.2006 15:47
523 сообщения на сайте
Izglītojošs seminārs notika ES- вне Латвии?

если вне -то НДС 0%
Shket
Shket 12.06.2006 16:04
560 сообщений на сайте
Seminārs notika ES. Tātad es domāju pareizi.

Liels paldies.
Janav
Janav 12.06.2006 16:17
56 сообщений на сайте
Izglītojošs seminārs notika ES -

4 статья закона о ПВН

(4) Pakalpojumu sniegšanas vieta ir tā vieta, kur tie tiek sniegti, šādiem pakalpojumiem:

1) kultūras, mākslas, izglītības, zinātnes, sporta un citi līdzīga rakstura pakalpojumi, kā arī šo pasākumu organizēšana;

26 статья закона о ПВН

(5) Ja citas dalībvalsts persona iekšzemē sniedz šā likuma 4.pantaceturtās daļas 1.punktā un piektajā daļā minētos pakalpojumus jebkurai personai, tad šai citas dalībvalsts personai pirms pakalpojumu sniegšanas jāreģistrējas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā neatkarīgi no sniegtā pakalpojuma vērtības.

Так что вам нужно было регистрироваться в ЕС плательщиками, а не 0% применять.
Tt7
Tt7 12.06.2006 16:22
37863 сообщения на сайте
26 статья закона о ПВН

(5) Ja citas dalībvalsts persona iekšzemē sniedz šā likuma 4.pantaceturtās daļas 1.punktā un piektajā daļā minētos pakalpojumus jebkurai personai, tad šai citas dalībvalsts personai pirms pakalpojumu sniegšanas jāreģistrējas Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā neatkarīgi no sniegtā pakalpojuma vērtības.

Точно такие же статьи есть и в национальном законодательстве любой страны ЕС, потому что это требование 6 Директивы.
Tt7
Tt7 12.06.2006 16:24
37863 сообщения на сайте
To semināru nesniedzām mēs, bet mēs piedalījāmies. mums piestādīja rēķinu cita Latvijas PVN apliekama persona ar 0%.

Bet vai otram punktam atsauce ir pareiza?
Janav
Janav 12.06.2006 16:45
56 сообщений на сайте
Нет, конечно. Если один латвийский плательщик выставляет счет другому латвийскому плательщику и сделка не связана с экспортом, при чем тогда 0%? Тому, кто проводил этот семинар в ЕС нужно было там и регистрироваться, а если он не загеристрировался, то все 18% и выставляет.
Tt7
Tt7 12.06.2006 18:58
37863 сообщения на сайте
Ja tā otra firma ir kā starpnieks, tad tai vajadzēja piestādīt rēķinu ar 18%. Vai ja tā organizēja semināru tad reģistrēties tajā valstī kur notika seminārs. un tad jau ar tās valsts PVN numuru piestādīt rēķinu. Tad tā būs pareizi.
Janav
Janav 13.06.2006 09:28
56 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.