Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
vienk.ieraksts un pl nolietojums К списку тем

Kolibri 19.06.2006 08:28
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Ответы (16)
Bet kāpēc daudzi (nu jau 2) aptaujātie, kas kārto vienk. ierakstu apgalvo man, ka rēķina tāpat kā SIA-i. Ka tāpat pēc 2 metodēm un koriģē gada beigās. Izlasīju IIN likumā un metod.not., ka pēc 13. panta un neko vairāk. ???

Kolibri 19.06.2006 08:38
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Nu tieši tā pēc IIN un met.not.TIKAIpēc 13.pantaun neko vairāk. Ko tad tas dos ja rēķinās pēc abiem un tāpat to nepielietos. Kā tad pamatoja tie citi padomdevēji savu ieteikumu?
bet SIA PL nolietojumu rēķina; finanšu grāmatvedībā pēc vadītāja apstiprinātās metodes, un nolietojums nodokļiem - pēc 13. panta..... IIN maksātājiem aizpildot, gada ienākumu deklarāciju, izdevumos iekļauj arī PL nolietojumu pēc 13. panta...

Dimma 19.06.2006 08:59
1727 сообщений на сайте
1727 сообщений на сайте
В законе "О подоходном налоге с населения" же чёрным по белому написано, как считают износ для исчисления ПНН. Советчикам посоветуйте законы читать!
Paldies jums, ka apstiprinājāt manu viedokli. Martinas, tā arī saviem "sovetčikiem" pateikšu.

Kolibri 19.06.2006 09:19
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Vienkāršā grāmatvedībā PL nolietojumu var rēķināt arī ar divām metodēm - finanšu vajadzībām aprēķināto nolietojumu izdevumos neiekļauj, bet, kad uzkrātais nolietojums ir vienāds ar PL vērtību, pamatlīdzekli noraksta. Izdevumos iekļauj tikai to nolietojumu, kuru rēķina pēc 13.panta Tāpēc daudzi grāmatveži rēķina tikai pēc 13.panta

Poga-5 19.06.2006 09:27
43 сообщения на сайте
43 сообщения на сайте
Daudziem ir PL no 3. un 4.kategorijas Tiem nolietojums pēc 13.pantajārēķina par visu kategoriju kopā, bet man ir jāzin arī katra PL atlikusī vērtība. Tā, ka iznāk rēķināt gan pa kategoriju kopā (ielieku izdevumos), gan arī katram PL atsevišķi (iekšējai uzskaitei).

Poga-5 19.06.2006 10:01
43 сообщения на сайте
43 сообщения на сайте
Ok. Tagad viss skaidrs. Paldies Poga-5!
Bet pilnīgi nepiekrītu tam, kā man tika skaidrots, ka vienk. ierakstā arī tiek koriģēts nolietojums -lineārais + degresīvais, kā sia.
Bet pilnīgi nepiekrītu tam, kā man tika skaidrots, ka vienk. ierakstā arī tiek koriģēts nolietojums -lineārais + degresīvais, kā sia.

Kolibri 19.06.2006 10:10
486 сообщений на сайте
486 сообщений на сайте
Interesanti, ko nozīmē "koriģēt nolietojumu"?

Poga-5 19.06.2006 10:23
43 сообщения на сайте
43 сообщения на сайте
Poga-5, а можно поинтересоваться, а для каких целей Вы используете сведения о том, какая остаточная стоимость отдельных ОС (естественно, речь не идёт о 1-й категории)?
Rēķinot katram PL atlikušo vērtību man ir vieglāk rēķināt arī pēc 13.panta kad likvidēju PL. Kategorijas atlikušai vērtībai jāpieskaitu iegādāto PL vērtība un jāatņem izslēgto PL atlikusī vērtība. Vai tad tā nav rakstīts 13.pantā?

Poga-5 19.06.2006 10:36
43 сообщения на сайте
43 сообщения на сайте
Kategorijas atlikušai vērtībai jāpieskaitu iegādāto PL vērtība un jāatņem izslēgto PL atlikusī vērtība. - я думаю, для физических лиц это не подходит, т.к. в по закону "О ПНН" у физических лиц НЕТ финансового износа.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть