Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Актуальная дискуссия
Учёба на аудитора К списку тем
Ответы (32)
Интересно, работать хотите в комерческих учреждениях а законы , правила читаете о внутреннем аудите ГОС,УЧРЕЖДЕНИЙ и сертификат тоже хотите внутреннего аудитора гос.учреждения получить.:)
Iekšējo auditoru sertifikācijas kārtība
Izdoti saskaņā ar Iekšējā audita likuma 13.pantapiekto daļu
Iekšējā audita likums
3.pants Likuma darbība
(1) Likums attiecas uz visām Ministru kabinetam padotajām institūcijām, kas tiek pilnīgi vai daļēji finansētas no valsts budžeta. Šā likuma 11.pantapirmā un otrā daļa attiecas uz pašvaldībām un uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuras saņēmušas Eiropas Komisijas finansēto programmu vai projektu līdzekļus.
(2) Uz citu starptautisko institūciju līdzekļu izlietojuma kontroli šis likums attiecas tad, ja tas izriet no attiecīgo starptautisko līgumu prasībām.
Ну Вы законы то читайте всё таки, к чему они относятся.
Izdoti saskaņā ar Iekšējā audita likuma 13.pantapiekto daļu
Iekšējā audita likums
3.pants Likuma darbība
(1) Likums attiecas uz visām Ministru kabinetam padotajām institūcijām, kas tiek pilnīgi vai daļēji finansētas no valsts budžeta. Šā likuma 11.pantapirmā un otrā daļa attiecas uz pašvaldībām un uzņēmumiem (uzņēmējsabiedrībām), kuras saņēmušas Eiropas Komisijas finansēto programmu vai projektu līdzekļus.
(2) Uz citu starptautisko institūciju līdzekļu izlietojuma kontroli šis likums attiecas tad, ja tas izriet no attiecīgo starptautisko līgumu prasībām.
Ну Вы законы то читайте всё таки, к чему они относятся.
Amuil, аккуратнее с критикой, а то девушка Melisa выучится на "неправильного" аудитора да как закатит с проверкой...
Iris 27.06.2006 16:32
355 сообщений на сайте
355 сообщений на сайте
Так я и говорю : выучится на "неправильного"
Iris 27.06.2006 16:36
355 сообщений на сайте
355 сообщений на сайте
Девушка похоже просто не очень понимает разницу между внешним и внутренним аудитом. Кстати, у второго тоже приличные перспективы и в крупные международные компании со специальной подготовкой могут и взять. Но сфера деятельности, разумеется, сильно ограничена.
Esmu pabeidzis arī abu līmeņu audita VAS kursus, jo pamatdarbā esmu valsts iestādē, bet strādāju arī vairākās SIA. Kursi ir labi, jo dod kopumā skatījumu uz auditora darba lauku. Tai pašā laikā jāsaka, ka pedagogi ir dažādi un vairākas tēmas ir izstrādātas pavirši, jo attiecīgais pedagogs nav konkrētās auditējamās sistēmas speciālists, bet apguvis to tikai no auditam veltīto vvv lapu jautājumiem vai kursos. Iegūtie sertifikāti neder ārpus LR valsts budžeta institucijām. Tas ir liels trūkums un mīnuss LR VAS prestižam. Atliek likt eksāmenus krievu vai angļu valodā, bet tur ir jautājumi, kuri nebūt nav obligāti zināmi, ja grib strādā tikai LR. Melisai varu ieteikt tikai to, ka pietiek ar vienu augstākās izglītības diplomu grāmatvedības vai ekonomikas jomā, jo tie prakstiski dod tikai iespējas, nevis praksei nepieciešamās zināšanas. Tālāk nepieciešami dažādi kursi (man savā 30 gadu praksē to jau ir vairāk nekā 50) un griba visās uzņēmuma apakšistēmās iedziļināties līdz galam. Jāmācās visu mūžu un gandrīz katru dienu. Man, piemēram, nāk smaids, kad manu valsts iestādi laiku pa laikam pārbauda augstākstāvošās ministrijas auditores, kuras varētu būt man meitas, vai pat gadījuma mazmeitas, ar savu administratīvo "pieredzi".
Edgars_silis 29.07.2006 22:54
нет сообщений на сайте
нет сообщений на сайте
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть