Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par Uzņ. ien nod. pārmaksas novirzīšanu К списку тем
Par Uzņ. ien nod. pārmaksas novirzīšanu
Ir izveidojusies šāda situācija,iepriekšējā grāmatvede 2005. gadā par dažiem mēnešiem nebija nodevusi deklarāciju par skaidrā naudā veiktiem darījumiem,es iesniedzu šīs deklarācijas, līdz ar to tagad ir aprēķinātas soda naudas par savlaicīgi neiesniegtajām deklarācijām. Taču šo naudiņu direktore negrib pārskaitīt , jo uzskata , ka tā ir mana vaina, ka es iesniedzu šis deklarācijas .Es te domāju, kā , lai iziet no situācijas, jo it kā es taču neesmu vainīga, un izsecināju, ka uzņēmumam ir uzņēmuma nodokļa pārmaksa, kuru varētu novirzīt uz soda naudām, taču tagad aizpildot pieprasījuma veidlapu apjuku, kurš laika periods man ir jāraksta , kad ir izveidojusies pārmaksa.
Par 2004. gadu tika aprēķināts UIeN un avansa maksājumi.
Nododot 2005. gada pārskatu UIeN nodoklis netika aprēķināts , jo bija zaudējumi.
Kāds periods man jāraksta ? No 01.01.2004-31.12.2004 vai 01.01.2005-31.12.2005?
Ответы (5)
За 2005 год.
А что, такая уж великая необходимость была эти декларации сдавать за прошлый год? И Вы разве не предупреждали директора о том, что штрафы придётся платить, или Вы сама решила, сама подписала, сама сдала?
Так как авансовые платежи были за 2005 год,значит и переплата в период 01.01.2005-31.12.2005.
Только без согласия Вашего директора я бы не стала всю эту операцию делать.Он и так считает Вас виноватой,а тут Вы хотите деньгами фирмы оплатить штрафы.Надо бы получить согласие руководства.ИМХО.
"Taču šo naudiņu direktore negrib pārskaitīt, jo uzskata , ka tā ir mana vaina, ka es iesniedzu šis deklarācijas."
Tai direktorei kaut kas nav kārtībā ar galvu.
Bet nākamreiz gan pakonsultējaties ar direktori pirms nododat deklarācijas - vajag vai nevajag.
Nekā smieklīga gan nav, atvainojiet, bet uz deklarāciju nodošanas dienām es parasti jautrs kļūstu.
А штраф наложен на фирму? Не на директора
Закрыть
Краткое описание нарушения