Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Par pamatlīdzekļiem
Labdien!
Man ir tāds jautājums. Firma nopirka pamatlīdzekli - automašīnu+piekabi līzingā uz izpirkšanu.
Kā man pareizi jānoformē? Vai šis patamlīdzeklis būs firmas aktīvos, ja īpašnieks ir banka, bet firma ir tikai turētājs. Un ja būs aktīvos, kā reķināt nolietojumu? Tas taču nav jauns auto, bet 1998.gada Vai vispār drīkst rēķināt nolietojumu? Un vai drīkt rēķināt nolietojumu UIN?
Ответы (8)
Nolietojumu aprēķina sākot ar nākoša mēnesi pēc PL qkspluatācijā ievešanas. Nolietojumu aprēķina ņemot vērā PL iegādes vērtību, bet ne izgatavošanas gadu. Piekabe var ņemt uzskaitē, ja jums ir finanšu lizīngs un izdota PPR. Nolietojumu UIN drīkst rēķināt, ja PL pieder jūsu firmai.
Если правильно поняла,то у Вас финансовый лизинг и следовательно ставите машину и прицеп на ОС(я бы учитывала машину отдельно,прицеп отдельно) и начисляете финансовый и налогоый износ как обычно.
Все оформляете, как обычное основное средство.
При финансовом лизинге у Вас просто в кредит купленное ОС. Это при оперативном (аренда) это ОС не Ваше.
Mums ir divi atsevišķi līgumi ar līzinga kompāniju, atsevišķi uz mašīnu, atsevišķi uz piekabi, bet mani mulsina izgatavošanas gads, jo parasti jau jaunai automašīnai nolietojumu rēķina uz 5 gadiem (ja es nekļūdos), bet kā man rīkoties šajā situācijā?
Un mēs vēl neēsam īpašnieki, mēs esam turētāji, tas nekas?
Ну,срок службы Вы можете установить любой,это не зависит от того новая машина или нет,срок эксплуатации - Ваш выбор.
Un mēs vēl neēsam īpašnieki, mēs esam turētāji, tas nekas? - tas nekas:)
Paldies
срок эксплуатации - Ваш выбор.
Распоряжение руководства оформляем по этому поводу.
Закрыть
Краткое описание нарушения