Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

Par pamatlīdzekļiem К списку тем

Par pamatlīdzekļiem
Labdien!

Man ir tāds jautājums. Firma nopirka pamatlīdzekli - automašīnu+piekabi līzingā uz izpirkšanu.

Kā man pareizi jānoformē? Vai šis patamlīdzeklis būs firmas aktīvos, ja īpašnieks ir banka, bet firma ir tikai turētājs. Un ja būs aktīvos, kā reķināt nolietojumu? Tas taču nav jauns auto, bet 1998.gada Vai vispār drīkst rēķināt nolietojumu? Un vai drīkt rēķināt nolietojumu UIN?
Svetlanal
Svetlanal 19.07.2006 13:38
74 сообщения на сайте

Ответы (8)

Nolietojumu aprēķina sākot ar nākoša mēnesi pēc PL qkspluatācijā ievešanas. Nolietojumu aprēķina ņemot vērā PL iegādes vērtību, bet ne izgatavošanas gadu. Piekabe var ņemt uzskaitē, ja jums ir finanšu lizīngs un izdota PPR. Nolietojumu UIN drīkst rēķināt, ja PL pieder jūsu firmai.
Klepa
Klepa 19.07.2006 13:46
6783 сообщения на сайте
Если правильно поняла,то у Вас финансовый лизинг и следовательно ставите машину и прицеп на ОС(я бы учитывала машину отдельно,прицеп отдельно) и начисляете финансовый и налогоый износ как обычно.
Giza
Giza 19.07.2006 13:47
6507 сообщений на сайте
Все оформляете, как обычное основное средство.
Tatianai
Tatianai 19.07.2006 13:47
3064 сообщения на сайте
При финансовом лизинге у Вас просто в кредит купленное ОС. Это при оперативном (аренда) это ОС не Ваше.
Aleksja
Aleksja 19.07.2006 13:51
10004 сообщения на сайте
Mums ir divi atsevišķi līgumi ar līzinga kompāniju, atsevišķi uz mašīnu, atsevišķi uz piekabi, bet mani mulsina izgatavošanas gads, jo parasti jau jaunai automašīnai nolietojumu rēķina uz 5 gadiem (ja es nekļūdos), bet kā man rīkoties šajā situācijā?

Un mēs vēl neēsam īpašnieki, mēs esam turētāji, tas nekas?
Svetlanal
Svetlanal 19.07.2006 13:54
74 сообщения на сайте
Ну,срок службы Вы можете установить любой,это не зависит от того новая машина или нет,срок эксплуатации - Ваш выбор.

Un mēs vēl neēsam īpašnieki, mēs esam turētāji, tas nekas? - tas nekas:)
Giza
Giza 19.07.2006 14:00
6507 сообщений на сайте
Paldies
Svetlanal
Svetlanal 19.07.2006 14:08
74 сообщения на сайте
срок эксплуатации - Ваш выбор.

Распоряжение руководства оформляем по этому поводу.
Inst
Inst 19.07.2006 19:37
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.