Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
PVN -nomas rēķins
Ir pienācis brīdis, kad jāizraksta rēķins:
Juridiska pers.PVNmaksātāja izraksta fiziskai personai rēķinu par nomu (respektīvi firma nodarbojas ar dzīvokļa izīrēšanu).
Rēķins.
Nomas maksa par Jūliju Ls 50.00
PVN 18% LS 9.00
Elektroenerģijas izmaksas
Ls 15 PVN 18% 2.70 LS 17.70
(Sask.ar "Latvenergo"12.07.2006.rēķ.
Nr.11115)
Ūdens piegāde
Ls 7.00 PVN 18% 1.26 Ls 8.26
(Sask.ar SIA"Ūdens" 09.07.2006.rēķ.
Nr.K-700)
Kopā apmaksai: Ls 84.96
Lūdzu pasakiet, vai es rēķinu esmu uzrakstījusi pareizi, jo šis viss man ir jauns.
Paldies!
Ответы (6)
Ūdens un kanalizācija PVN 5%
Так у Вас аренда или найм? Вы что сдаёте жильё или нежилые помещения?
esli sdaete fiziceskoi persone, kotoraja zanimaetsja hoz. dejatelnostju v etom pomesenii, to eto noma i 18% i komun.
18, voda i vivoz musora 5% ,nuzen sootv.dogovor a esli
dlja prozivanija, to oformljaete īres ligums eto bez PVN,
a kommunalnie kak v domoupravlenni
Īres maksa или noma у Вас для физической персоны? Если это жилой дом, то это Īres maksa, которая ПВНом не облагается. Как не облагаются услуги Силтумса. Вода и канализация 5%. Если физическая персона в нежилом фонде снимает помещение для хозяйственной деятельности - то 18%.
"respektīvi firma nodarbojas ar dzīvokļa izīrēšanu)." - ja dzīvoklis tika izīrēts dzīvošanai, tad nebūs "nomas maksa"? bet būs "īres maksa", kura ir ar PVN neapliekamais darījums. Būs jāaprēķina proporcija PVN deklarācijā.
Закрыть
Краткое описание нарушения