Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Kļūda un tās labošana!
Labdien!
Esmu atklajusi kļūdu, un tā ir tāda:
Darbiniekam aprēķinot algu neesmu ņēmusi vērā apgādājamos - 2 bērni (viņš nepateica, es nepadomāju un nepaprasīju). Tagad sanāk ka esmu valstij par daudz IIN samaksāju par šo cilvēku un viņam pašam par maz aldziņu izmaksājusi. Ar viņu pašu ir skaidrs vienkārši tas kas nav samaksāts to pie nākamās algas piemaksās. Bet runa iet par VID paziņojumiem un pārmaksāto nodokli. Vai man tagad par visiem šiem mēnešiem labojumus taisīt vai tagadējā kaut ko koriģēt (tam man teica pa telefonu kad zvaniju uz VID). Bet ko un kā koriģētnav skaidrs. Kā man rīkoties šajā situācijā?
Iepriekš paldies! :))
Ответы (7)
Я бы не корректировала. Реально-то удержали налог и в бюджет перечислили. Значит и отчитаться об этом должны.
Теперь можете учесть иждивенцев при расчете следующей зарплаты и указать в отчете столько, сколько фактически удержали.
Только почему (viņš nepateica, es nepadomāju un nepaprasīju)? Он что налоговую книжку не принес с иждивенцами? Тогда вообще не положены ему никакие льготы.
Tas ir direktors un viņš man grāmatiņu neatnesa uzreiz kad paprasīju. Tā ir ar tiem vītiešiem.:)))))))))))))
Un kā ar gada deklarāciju?
jaaskataas kaads direktors, bet es neko nepārrēķinātu, atstātu kā r, un ar brīdi kad atnesīs algas nodokļa grāmatiņu sāktu ņemt vērā neapl. par apgādājamām personām
Vai es varu ari par ieprieksejiem menesiem nepārrēķināt? Un turpmāk tikai ņemt vērā. Ko par to saka VID?
Es Jūsu vietā nepārrēķinātu. Vienkārši gada laikā mēģinātu veikt korekciju, piemērojot lielākus atvieglojums.
Es piekritu Kml.
Pēc Paziņojuma par algas nodokli par 2006.gaduatgādinatu, ka jasastāda vai pašāi jāpalīdz sastādīt gada ienakuma deklarācija un jāprasa nauda no valsts atpakaļ. Ja programma pieļauj var veikt korekciju līdz perioda /gada/ beigām.Vispār nod.grāmatiņās ir jāreģistrē,tur arī datums būtu redzams , bet pašam tādā gadījumā nedriksteja piemērot neapliekamo minimumu. Visiem darbiniekiem personas lietas kārtībā, bet ar tiem direktoriem un tml. ir pagrūti.
Закрыть
Краткое описание нарушения