Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Pēļnas izlietojums
Kā pareizi iegrāmatot peļņas izlietojumu, ja tā netiek sadalīta dividendēs?
Piemēram, iepriekšējā gada peļņa tiek izmantota jauna PL iegādei.
Iegāde: D 1230 K 5310
Apmaksa: D 5310 K 2620
Kurā brīdī parādās peļņa?
Ответы (8)
Ja peļņa netiek sadalīta dividendēs , tad tā paliek kontā nesadalītā peļeļņa .Peļņu nav paredzēts izlietot PL iegādei.
Jūsu piemērā nekāda peļņa nevar parādīties. Par peļņu vēl varētu runāt pie PL pārdošanas D2310 K 6580 - pārdod
D 6580 K PL neamortizētā daļa kas aiziet uz zaudējumiem. Saldo 6580 redz tīro peļņu no PL pārdošanas.
Gribat teikt, ka, ja nesadala dividendēs, gadu no gada krājas nesadalītā peļņa? Īsti negribu Jums piekrist.
Если не распределяете, то будет копиться нераспределенная прибыль.
За прибыль у нас ничего не продают. Продают только за деньги.
Maija, tātad var sadalīt tikai dividendēs? Atceros, ka kādreiz rakstīja sapulču protokolos, ka "peļņu izmantos saimnieciskās darbības attīstībai".
В протоколах много чего писали. Но у прибыли может быть 2 выхода: либо быть распределенной, либо остаться на предприятии до лучших дней.
"peļņu izmantos saimnieciskās darbības attīstībai".
Эту фразу можно понимать так, что участники не будут вынимать прибыль, а значит и деньги, и пустят те деньги на развитие предприятия, в том числе на покупку ОС.
Šeit nu tiešām es gribētu teikt Dacis , jāmācās:)
Закрыть
Краткое описание нарушения