Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство
Kā grāmtot nojaucamo ēku? К списку тем

Paskala 14.08.2006 14:44
76 сообщений на сайте
76 сообщений на сайте
Ответы (6)
Nu uz zaudējumiem D 82... ja nojaukšanas rezultātā nerodas izmantojami materiāli , bet ja rodas tad var uz materiāliem atbilstošu vērtību D 21...., kurus var realizēt vai izmantot ēkas celtniecībā.
Ilma, bet kāpēc uz zaudējumiem nevis uz izdevumiem? Es uzskatu ja viss pareizi noformēts, tad tie ir izdevumi saistīti ar saimniecisko darbību.
Bet kāda statusā ir pērkot nojaucamā ēka, ja skaidri zināms , ka to nojauks? Kāds konts piemērojams?

Paskala 14.08.2006 15:30
76 сообщений на сайте
76 сообщений на сайте
Amuil, pilnīgi piekrītu es tā arī domāju , ka uz izdevumiem saistītiem ar saimniecisko darbību tikai neprecīzi nosaucu tos par zaudējumiem.Jo 82... man skaitās - cti izdevumi saistīti ar saimniecisko darbību , bet ar s.darbību nesaistītie man ir 89..... Tā iet ka neprecīzi izsakās.
Paskala, но вы ведь купили и землю и здание на ней, если это здание занесено в регистр собственности, то снести его просто так не получится - нужно иметь на это разрешение. И скорее всего, что у вас это получится реновация здания, если оно будет строиться на существующем фундаменте, а это уже не снос, а совсем другая песня.
Закрыть
Краткое описание нарушения
Закрыть