Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

Piedodiet, bet atkal kokmateriāli! К списку тем

Piedodiet, bet atkal kokmateriāli!
Saskaros ar šo lietu oirmo reizi. Cītīgi izstudēju visu, kas ir forumā par kokmateriāliem, un pamatā viss ir skaidrs, bet vienu atbildi tomēr neguvu.

Situācija : maijā ar čeku iegādāti kokmateriāli (vagondēļi) 0.459 m3. Uzskatīju to par gatavo produkciju un neizdalīju atsevišķi kā kokmateriālu darījumu. Tagad VIDs pieprasa deklarācijas labojumus. Sagatavoju pielikumu par kokmateriāliem, saprotu ka PVN summa iet uz 68. rindu, bet kā ir ar kokmateriālu piegādātāju un ....sarakstu. Vai arī tas man ir jāpilda? Nav pavadzīmes numura, ko ierakstīt, jo ir tikai čeks. Kā būs pareizi? Jau iepriekš paldies par padomu!!!
Maira1
Maira1 15.08.2006 15:35
98 сообщений на сайте

Ответы (8)

Vai tas ir pareizi, nezinu. Es rakstītu pavadzīmes numura vietā čeka numuru, bet uz čeka taču ir piegādātāja nosaukums un rekvizīti, tos arī tad uzrādiet sarakstā.
Livijano
Livijano 15.08.2006 15:52
601 сообщение на сайте
Uzskatu , ka VID šoreiz paši nesaprot ko prasa.

Kokmateriālu sarakstā un līdz ar to deklarācijā ir paredzēts rakstīt tikai tādus darījumus par kuriem noformē KTPR .Tas jau arī ir redzams pat formas galvā, kur jau ir norādīts PAVADZĪMES - RĒĶINA DATUMS , SĒRIJA , NR.Unpalasiet MK noteikumus par deklarāciju darījumos ar kokmateriāliem .Uzskatu , ka šajā gadījumā Jums jāprasa rakstiska VID atbilde uz savu prasību pēc kāda likuma panta tā ir.VIDbieži prasa muļķības .
Ilma
Ilma 15.08.2006 17:04
30495 сообщений на сайте
MK noteikumi nr.251.Kārtība kādā piemērojams PVN darījumos ar kokm.

11. Visas apliekamās personas, kas piegādā (arī eksportē) vai saņem (arī importē) kokmateriālus, kā arī sniedz vai saņem pakalpojumus, iesniedz Valsts ieņēmumu dienestā pievienotās vērtības nodokļa deklarāciju par taksācijas periodu. Tai pievieno deklarācijas pielikumu, kurā norāda visas kokmateriālu piegādes un pakalpojumus, kas sniegti (saņemti) darījumos ar kokmateriāliem, kā arī norāda kokmateriālu piegādātāja (saņēmēja) vai pakalpojumu sniedzēja (saņēmēja) nosaukumu un Valsts ieņēmumu dienesta ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo personu reģistrā piešķirto numuru, pavadzīmes-rēķina vai muitas deklarācijas numuru un datumu, piegādāto (saņemto) kokmateriālu vai sniegto (saņemto) pakalpojumu vērtību un pievienotās vērtības nodokļa summu.

Par čekiem ne runas.
Ilma
Ilma 15.08.2006 17:11
30495 сообщений на сайте
10. Ja apliekamā persona piegādā (pārdod) kokmateriālus, izmantojot mazumtirdzniecības tīklu:

10.1. par darījumu izsniedz čeku, kas izdrukāts ar Valsts ieņēmumu dienestā reģistrētu elektronisko kases aparātu (turpmāk – ČEKS), un noformē pavadzīmi-rēķinu, izņemot šo noteikumu 10.2.apakšpunktā noteikto gadījumu;

10.2. pavadzīmi-rēķinu var nenoformēt, ja vienai personai piegādāto kokmateriālu apjoms nepārsniedz 1 m3 un par darījumu ir izsniegts čeks;

10.3. piegādātājs (pārdevējs) no saņēmēja (pircēja) iekasē pievienotās vērtības nodokli un iemaksā to valsts budžetā likumā "Par pievienotās vērtības nodokli" noteiktajā kārtībā.

ja jau ir nopirkti ne vairāk par 1m3 šie kokmateriāli, tad KTPR nebija obligāti jānoformē pārdevējam, bet par cik pielikumā par darījumiem ar kokmateriāliem ir rindiņa 6.2. saņemto kokmateriālu vērtība izmantojot mazumtirdzniecības tīklu, un pērkot ir samaksāts PVN parastajā kārtībā, to uzrāda 11.1 rindā Samaksātais PVN par kokmateriāliem, kas iegādāti, izmantojot mazumtirdzniecības tīklu (6.2. x 18%), kā arī PVn uzrāda 13.rindā Atskaitāmais priekšnodoklis (10.1. + 10.4. + 11.1. + 11.2. - 12.) un 14.rindā ar mīnusa zīmi, līdz ar to PVn deklarācijā šī PVN summa parādās 68.rindā Atskaitāmais priekšnodoklis vai aprēķinātais nodoklis saskaņā ar likuma 13.2.pantu Tad sarakstā norādat šo partneri un KTPR vietā - EKA čeku.
Cleo
Cleo 15.08.2006 17:29
19234 сообщения на сайте
8. Ja visi taksācijas periodā iegādātie kokmateriāli (saņemtie pakalpojumi) paredzēti tikai ar pievienotās vērtības nodokli apliekamo darījumu veikšanai, apliekamai personai - kokmateriālu (pakalpojumu) saņēmējai - no deklarācijas pielikumā norādītā kopējā aprēķinātā pievienotās vērtības nodokļa atļauts atskaitīt kā priekšnodokli:

8.1. pavadzīmē-rēķinā norādīto aprēķināto pievienotās vērtības nodokli par taksācijas periodā iegādātajiem kokmateriāliem (saņemtajiem pakalpojumiem); šajā gadījumā pievienotās vērtības nodoklim nav jābūt samaksātam;

8.2. pievienotās vērtības nodokli, kas samaksāts par importētajiem kokmateriāliem;

8.3. pievienotās vērtības nodokli, kas samaksāts par mazumtirdzniecībā iegādātajiem kokmateriāliem.

šis gadījums ir mazumtirdzniecībā iegādātie kokmateriāli.
Cleo
Cleo 15.08.2006 17:30
19234 сообщения на сайте
Gadījums jau ir tas - mazumtirdzniecība.Bet nez vai paredzēts saraksts gadījumiem , ja ir pirkti tik maz kokmateriāli ka PPR nav jāizraksta.Un vispār vagondēļi ir gatavā produkcija , jo Jūs taču viņu tālāk nepārstrādājiet , bet sitiet piem.jaugatavus pie sienas.Uzskatu, ka VID šoreiz nav taisnība , ka darījums jārāda kokm. deklarācijā un sarakstā.
Ilma
Ilma 16.08.2006 08:34
30495 сообщений на сайте
Мне тоже кажется, что вагонка - уже готовая продукция. Просто вряд ли СГД во всем этом хорошо разбирается.
Irena22
Irena22 16.08.2006 08:52
42998 сообщений на сайте
principā jau gala rezultāts nemainās vai to PVN ielike PVN1 pārskatā par priekšnodokļa summām vai kokmateriālu pielikumā no 14.rindasPVN deklarācijas 68.rindā. Priekšnodokļa summa no tā nemainās tikai ''si priekšnodokļa uzrādīšanas rindiņa. Bet vagondēļi gan ir gatavā produkcija un ja būtu paprasījuši, lai izraksta PPR pie EKA čeka, tad droši vien problēma nerastos.
Cleo
Cleo 16.08.2006 17:38
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.