Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Бухгалтерская отчетность, СГД - взаимоотношения, информация, аудит

PVN likuma panti К списку тем

PVN likuma panti
Likuma "Par pievienotās vērtīabs nodokli" 3. panta 8.3 daļa nosaka, ja persona nav atjaunota vai atkaŗtoti reģistrēta VID ar PVN apliekamo personu reģistrā, tā ne vēlāk kā 90 dienu laikā no izslēgšanas dienas iemaksā valsts budžetā nodokli, kas aprēķināts no izslēgšanas datumš uzskaitē esošo krājumu (arī avansa maksājumu) vērtības un pamatlīdzekļu atlikušās vērtības, par kuru nodoklis ir atskaitīts kā priekšnodoklis.

Saskaņā ar MK 04.04.2006. not. Nr. 276 "Likuma "Par PVN" piemērošanas kārtību" 55. punktu "apliekamā persona iesniedz VID rakstisku informāciju par pamatlīdzkļu atlikušo vērtību un par atlikumā esošajām materiālajām vērtībām, par kurām ir atskaitīts priekšnodoklis. Par šīm vērtībām aprēķina nodokli un iemaksā valsts budžetā".

Jautājumi

1. Ko VID ar šiem likuma citātiem grib no uzņēmēja?

2. Kādu nodokli VID vēl grib aprēķināt?

Paskaidrojums.

Uzņēmums tika izslēgts no reģistra par savlaicīgu atskaišu neiesniegšanu. Tagad visas atskaites ir iesniegtas. Nodokļu parādi un soda sankcijas nomaksātas.

Ko VID vēl grib?!?!?!?!?!

Paldies jau iepriekš.
Vignija
Vignija 17.08.2006 12:22
63 сообщения на сайте

Ответы (3)

А Вы востановлены в регистре? Если востановлены то Вам беспокоиться нечего. Это касается тех, кто исключен из регистра. Потому как при покупке товара и ОС был отчислен предналог, вот на товар который остался на момент исключения предналог и нужно вернуть.
Amuil
Amuil 17.08.2006 12:25
26356 сообщений на сайте
Uzņēmums pašlaik kārto dokumentus, lai tiktu atkal reģistrēts PVN reģistŗā. Par tiem krājumiem - tā kā uzņēmums nodarbojas ar celtniecību, tad krājumu nav, jo viss iepirktais tiek izlietots vienas vai divu dienu laikā. Turklāt izslēgšana notika ātrāk nekā stājās spēkā šie jauni likuma jauninājumi. Un vēl vien absurda situācija - paziņojumu par izslēgšanu saņēmām nākamā dienā pēc nākamā mēneša PVN atskaites iesniegšanas, repektīvi - uzņēmums tika izslēgts maija sākumā, bet paziņojmu saņēma tikai 16. jūnijā, kad bija jau iesniegta maija mēneša PVN deklarācija par pilnu periodu. Ko darīt?
Vignija
Vignija 17.08.2006 12:34
63 сообщения на сайте
iet uz VID un runāt. Forumā manuprāt šo reģistrēšanās jautājumu nevar noskaidrot, tas jādara Jūsu VID nodaļā.
Cleo
Cleo 17.08.2006 17:03
19234 сообщения на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.