Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Налоги и пошлины

UIN un % saistītam uzņēmumam ES К списку тем

UIN un % saistītam uzņēmumam ES
Labdien! Lasīju likumu par UIN un nevarēju saprast.... Ja mēs maksājam % par kredītu mātes uzņēmumam citā ES valstī, vai ir jāietur UIN saskaņā ar 3.(4) un/vai jāpalielina apliekamais ienākums saskaņā ar 6.4. pantu?
Xdanax
Xdanax 24.08.2006 10:43
10 сообщений на сайте

Ответы (5)

6.4 - однозначно, если у вас будет превышение лимита, по поводу удержания - стоит изучить также конвенцию с этим государством.
Komarik
Komarik 24.08.2006 10:46
10159 сообщений на сайте
Paldies. Bet ja pēc 6.4 (1) limits nav pārsniegts, un ir pārsniegts pēc 6.4. (2), tad nodokli aprēķina? Jeb arī aprēķina lielāko nodokli, bet tikai tad ja ir pārsniegti abi nosacījumi? Nevaru saparast, kas domāts ar 6.4.(3) - ja apliekamais ienākums vienlaikus jāpalielina par procentu maksājumiem atbilstoši šā panta pirmajai un otrajai daļai. to palielina par lielāko no apliekamā ienākuma summām, kas noteikta saskaņā ar šā panta pirmo vai otro daļu.

Man jau liekas, ka būtu jāpiemēro 6.4.(2), bet VIDā man mutiski (!) teica, ka jāpiemēro būtu tikai tad, ja vienlaicīgi pārsniegtu arī 6.4.(1) limitu....
Xdanax
Xdanax 24.08.2006 16:17
10 сообщений на сайте
Вы считаете по двум методам - 6,4 (1) и 6,4 (2), а потом выбираете, по которому из пунктов превышение больше, и его пишите в декларацию.

Посмотрите еще 12 статью - про связанные пердприятия.
Tatjana_
Tatjana_ 24.08.2006 16:28
1689 сообщений на сайте
Tatjana_, man jau arī tā likās, bet VIDā teica savādāk. 12.pantā ir tikai teikts, ka jāpiemēro 3.(4) pants.

Savukārto no 3.(4) atkal nav saprotams - vai līdz 2009.gada1. jūlijam no % saistītajiem uzņēmumiem būtu jāietur 10% vai nē? Man jau liekas, ka nebūtu jāietur - saskaņā ar likumu. Savukārt Metodiskie norādījumi ir par "UIN ieturēšanu no nerezidentu ienākuma" ( http://www.vid.gov.lv/dokumenti/tiesibu_akti/metodiskie%20materiāli/met_uin_no_nerezidentu_ienak.doc) ir pavisam pretrunīgi... no tabulas var saprast, ka nav jāietur UIN, bet 3.piemērā ir teikums ".. un nodokli no veiktajiem maksājumiem NEietur, JO maksājumu faktiskās veikšanas brīdī abi uzņēmumi NAV saistīti uzņēmumi". Kā šito saprast - ja būtu saistīti, tad vajadzētu ieturēt?

Tā vien šķiet, ka esmu par stulbu, lai izprastu mūsu likumdošanu
Xdanax
Xdanax 24.08.2006 17:07
10 сообщений на сайте
Samaksātie % dzīvo atsevišķi no tiem %, kuri tika iekļauti izdevumos. Pēc 6. un 12. pantos iet runa par %, kuri iekļauti izdevumos, bet 10% ieturēšana atteicās tikai uz samaksātajiem %. Samaksas brīdī jūs 90% no % summas skaitiet keditoram, bet 10% valstij. Ja jūs neizdarijāt tā, bet pārskatījāt kreditoram 100% no % summas, tad par visiem šiem samaksātajiem % jāmaksā UIN. Tādas ir manas domas.
Tatjana_
Tatjana_ 25.08.2006 09:56
1689 сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.