Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Līgums par preču piegādi, PVN un pavadzīmes К списку тем
Līgums par preču piegādi, PVN un pavadzīmes
Ar klientu tiks noslēgts līgums par preču piegādi,kur būs avansa maksājuma summa un atlikusī summa,kas jāmaksā pēc preču saņemšanas. Klāt pie līguma nāks pasūtījums/rēķins.
Pareizi laikam ir visu liguma summa likt uzreiz ieņēmumos uz šī rēķina pamata? Vai var pa daļām kaut kadā veidā? Un vai obligāti jāizraksta rēķins, ja līgumā atrunatas summas un samaksas kārtība? Jo pēc preces saņemšanas tiks izrakstīta pavadzīme.
Es nesaprotu kas man jāliek grāmatvedībā - izrakstītais avansa rēķins, pēc tam tas jāpiesaista pavadzīmei vai kā? Man gribētos pircēja iemaksāto naudu grāmatot pie saņemtajiem avansiesm (jamaksā valstij PVN) un, saņemot atlikušo maksājuma daļu, izrakstīt pavadzīmi par visu summu un nomaksāt valstij atlikušo PVN.
Un vai par visām preču piegādēm (fiziskām personām) jāizraksta pavadzīme?
Ответы (6)
Jūsu domas ir pareizas. Tieši tā kā teicāt.Arī par preču piegādēm fiziskām personāmir jāizraksta PPR.
Я полученные по счетам-фактурам деньги учитываю, как аванс и плачу НДС, а по отгрузке выписываем ППР и доплачиваем НДС
Pircēja iemaksāto naudu jāgrāmatot pie saņemtajiem avansiesm un jamaksā valstij PVN un, saņemot atlikušo maksājuma daļu pēc preču nosūtīšanas, jāizrakstīt pavadzīmi par visu summu un jāmaksā valstij atlikušais PVN.
Vai bez avansa rēķina var iztikt? Zinu, ka daudzi grāmatveži izraksta avansa rēķinus, bet negramato tos. Vnk nesaprotu, vai būs pareizi, ka MU pircējs norāda AM rēķina mumuru, a grāmatvedībā tāds rēķins nava.
Man šķiet, būs pareizi ja klients maksājuma uzdevumā noradīs līguma numuru utt?! Ta sacīt - lai nav lielas domstarpības.
Kā tad pircējs varēs norādīt AM rēķina nummuru , ja tāda nav bijis , bet ja ir bijis , un nauda saņemta , tad avansa rēķins jāiegrāmato.Ja ir izrakstīts avansa rēķins un nauda nav saņemta līdz PPR izrakstīšanai , tad arī avansa rēķins nav jāgrāmato un pircējs maksājuma uzdevumā norādīs PPR numuru.
Может можно продки написать ?
Закрыть
Краткое описание нарушения