Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Mazvērtīgais inventārs vai vienkārši izdevumi??? К списку тем
Mazvērtīgais inventārs vai vienkārši izdevumi???
Sakiet, lūdzu, kur vispareizāk būtu jāgrāmato sienas pulksteņa iegāde birojam?? Vai arī atsevišķa detaļa datoram, piemēram, cietais disks? Vai pulksteni var grāmatot pie kantora izdevumiem - 7720? Vai tas jāuzskaita kā mazvērtīgais inventārs? Un ko ar datordaļām - mazvērtīgais inventārs vai kantora izdevumi? Nekad neesmu saskārusies ar mazvērtīgā inventāra uzskaiti

Kuros gadījumos tā ir nepieciešama un kā tā ir jāveic?
P.S. Uzņēmuma grāmatvedības metodikā nekas atsevišķi par šo tēmu nav teikts...
Ответы (9)
Jāskatās, ko par tosaka uzņēmuma vadība. Pulksteni var arī uzreiz likt uz izdevumiem. Datordaļas pēc idejas arī var likt uz izdevumiem, šim noūkam var atvērt atsevišķu kontu izdevumu grupā. Mūsu uzņēmumā šādas lietas nerāmato uz mazvērtīgo inventāru. Varbūt citi dara savādāk.
Es daru taa: Ja iegaadatas inventaars virs 50 LVL nemeu pamatliidzeklu uzskaitee,ja mazaaks rakstu uz izdevumiem-ja iegaadati instrumenti tad uz 7110 kontu,ja datora izdevumi, tad uz administraacijas izdevumiem utt.Taaman ieteica dariit graamatvede ar pieredzi.Unmazveertiigo inventaaru nemaz nenemu uzskaitee.
Inceles, а эта graamatvede ar pieredzi 7 латвийский стандарт читала? Вы бы лучше стандарт почитали, а не все, что стоимостью свыше 50 латов на ОС ставили.
Patiesi, mana atmiņa neviļ. Šo pašu tēmu pavisam, pavisam nesen izrunājām.
http://www.vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=shposts&fid=7&tid=34591
Šis laikam ir tas retais gadījums, kad uzzini kādu lēmumu ir pieņēmis jautājuma autors.
Es vienkaarhi absoluuti nevareeju izprast to mazvertiigaa inventaara buushanu, aizgaaju uz graamatvediibas konsultaacijaam un man teica,ka varot arii uzreiz rakstiit izdevumos nenemot mazveeriigo inventaaru uzskaitee. Esmu iesaaceeja shajaa jomaa un man ir ljoti daudz ko gruuti saprast peec uzrakstiitaa,jo nav kur apskatiities,ka shie graamatojumi veicami graamatvedibas prograamaa:-((
Если что-то передают работнику, тот же инстумент или калькулятор и т.п. - это малоценный инвентарь, то, что никому конкретно не передается, то канторские или прочие расходы. По малоценке работник -материально ответсвенное лицо. Вы ее в учете списываете, но заболансовый учет все равно ведется.
Mazvērtīgo priekšmetu iegade:
1.Norakstotpriekšm.pirkšanas izdevumus
d-ts 7440"Apgrozāmo līdzrkļu vērt.norakst."
k-ts 5310 "Norēķini ar piegād."
2.Iegrāmatojot nopirktos pr-tus
d-ts 1270 "Mazvērt.un ātri noliet.pr-ti
k-ts 1280 "Mazv.un ātri nol.pr-tunolietojums"
3.Norakstotmazv.pr-tu sastāda aktu un grāmato:
d-ts 1280
k-ts 1270
Ir arī citi variānti.
Veročkas piedāvātais der lieliem uzņēmumiem.Mazam SIA tāds norakstīšanas akts nav nepieciešams.
Viena lieta ir tā, ka Veročkas piedāvātie grāmatojumi nav gluži korekti. Lai neteiktu vairāk... Bet apgalvot, ka:
Veročkas piedāvātais der lieliem uzņēmumiem.Mazam SIA tāds norakstīšanas akts nav nepieciešams.
... ir aplami. Jo 3. punkts ir pareizs pēc būtības un izpildāms kā lieliem, tā maziem uzņēmumiem.
Закрыть
Краткое описание нарушения