Latviešu valodā
Например: декларация НДС

Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).

Вопросы внутреннего бухгалтерского учета. Делопроизводство

Mazvērtīgais inventārs vai vienkārši izdevumi??? К списку тем

Mazvērtīgais inventārs vai vienkārši izdevumi???
Sakiet, lūdzu, kur vispareizāk būtu jāgrāmato sienas pulksteņa iegāde birojam?? Vai arī atsevišķa detaļa datoram, piemēram, cietais disks? Vai pulksteni var grāmatot pie kantora izdevumiem - 7720? Vai tas jāuzskaita kā mazvērtīgais inventārs? Un ko ar datordaļām - mazvērtīgais inventārs vai kantora izdevumi? Nekad neesmu saskārusies ar mazvērtīgā inventāra uzskaiti Kuros gadījumos tā ir nepieciešama un kā tā ir jāveic?

P.S. Uzņēmuma grāmatvedības metodikā nekas atsevišķi par šo tēmu nav teikts...
Santa_grinvalde
Santa_grinvalde 04.09.2006 12:51
нет сообщений на сайте

Ответы (9)

Jāskatās, ko par tosaka uzņēmuma vadība. Pulksteni var arī uzreiz likt uz izdevumiem. Datordaļas pēc idejas arī var likt uz izdevumiem, šim noūkam var atvērt atsevišķu kontu izdevumu grupā. Mūsu uzņēmumā šādas lietas nerāmato uz mazvērtīgo inventāru. Varbūt citi dara savādāk.
Signesa
Signesa 04.09.2006 13:05
29 сообщений на сайте
Es daru taa: Ja iegaadatas inventaars virs 50 LVL nemeu pamatliidzeklu uzskaitee,ja mazaaks rakstu uz izdevumiem-ja iegaadati instrumenti tad uz 7110 kontu,ja datora izdevumi, tad uz administraacijas izdevumiem utt.Taaman ieteica dariit graamatvede ar pieredzi.Unmazveertiigo inventaaru nemaz nenemu uzskaitee.
Inceles
Inceles 04.09.2006 13:52
533 сообщения на сайте
Inceles, а эта graamatvede ar pieredzi 7 латвийский стандарт читала? Вы бы лучше стандарт почитали, а не все, что стоимостью свыше 50 латов на ОС ставили.
Tt7
Tt7 04.09.2006 13:56
37863 сообщения на сайте
Patiesi, mana atmiņa neviļ. Šo pašu tēmu pavisam, pavisam nesen izrunājām.

http://www.vgk.lv/index.php?setgc=forum&action=shposts&fid=7&tid=34591

Šis laikam ir tas retais gadījums, kad uzzini kādu lēmumu ir pieņēmis jautājuma autors.
Liepupe
Liepupe 05.09.2006 10:39
нет сообщений на сайте
Es vienkaarhi absoluuti nevareeju izprast to mazvertiigaa inventaara buushanu, aizgaaju uz graamatvediibas konsultaacijaam un man teica,ka varot arii uzreiz rakstiit izdevumos nenemot mazveeriigo inventaaru uzskaitee. Esmu iesaaceeja shajaa jomaa un man ir ljoti daudz ko gruuti saprast peec uzrakstiitaa,jo nav kur apskatiities,ka shie graamatojumi veicami graamatvedibas prograamaa:-((
Inceles
Inceles 05.09.2006 13:30
533 сообщения на сайте
Если что-то передают работнику, тот же инстумент или калькулятор и т.п. - это малоценный инвентарь, то, что никому конкретно не передается, то канторские или прочие расходы. По малоценке работник -материально ответсвенное лицо. Вы ее в учете списываете, но заболансовый учет все равно ведется.
Natta
Natta 05.09.2006 14:43
619 сообщений на сайте
Mazvērtīgo priekšmetu iegade:

1.Norakstotpriekšm.pirkšanas izdevumus

d-ts 7440"Apgrozāmo līdzrkļu vērt.norakst."

k-ts 5310 "Norēķini ar piegād."

2.Iegrāmatojot nopirktos pr-tus

d-ts 1270 "Mazvērt.un ātri noliet.pr-ti

k-ts 1280 "Mazv.un ātri nol.pr-tunolietojums"

3.Norakstotmazv.pr-tu sastāda aktu un grāmato:

d-ts 1280

k-ts 1270

Ir arī citi variānti.
Verocka
Verocka 06.09.2006 12:42
162 сообщения на сайте
Veročkas piedāvātais der lieliem uzņēmumiem.Mazam SIA tāds norakstīšanas akts nav nepieciešams.
Squirrel
Squirrel 31.10.2006 21:59
809 сообщений на сайте
Viena lieta ir tā, ka Veročkas piedāvātie grāmatojumi nav gluži korekti. Lai neteiktu vairāk... Bet apgalvot, ka:

Veročkas piedāvātais der lieliem uzņēmumiem.Mazam SIA tāds norakstīšanas akts nav nepieciešams.

... ir aplami. Jo 3. punkts ir pareizs pēc būtības un izpildāms kā lieliem, tā maziem uzņēmumiem.
Liepupe
Liepupe 01.11.2006 00:12
нет сообщений на сайте

Спасибо сказали

Послать сообщение Добавить в Контакты

Время просмотра сайта без авторизации истекло!

Для дальнейшего просмотра сайта Вам необходимо авторизоваться, либо зарегистрироваться.

Через 10 секунд Вы будете автоматически перенаправлены на форму регистрации.