Внимание! Вы просматриваете форум в ограниченном режиме – авторизуйтесь (вверху страницы) или зарегистрируйтесь, чтобы получить доступ ко всем возможностям форума (создание темы / ответа, доступ к спискам «Избранные», «Мои темы», «Непрочитанное»).
Zalktis-PVN pielikums Nr.1 К списку тем
Zalktis-PVN pielikums Nr.1
Uzņēmums atgriezis preci pārdevējam.PVN deklarācijā pareizi uzrādās.
Kas jādara ,lai PVN pielikumā Nr. 1 tas pats būtu .
Ответы (9)
Nezinu vai daru pareizi, bet es grāmatoju otrādāk.
kad atved preci D7120 K5310;D5721 K5310
Kad atgriežu preci tad D5310 K7120; D5310 K5721
Piebilde.Man ir periodiskā inventarizācijas metode un preci uzreiz norakstu izmaksās.
PVN 1. pielikums pie deklarācijas - priekšnodokļa atšifrējums. Ja Jūs atgriežat preci, nekam nav jāparādās pielikumā, jo tas nav priekšnodoklis.Deklarācijā PVN ir jāparāda,un Jūs to izdarījāt,tikai starpība ir tajā, vai atgrieztā prece tika saņemta tekošajā mēnesī vai iepriekšējos.Ja tika saņemta iepriekšējos, tad 57. rindā, nevis kopā ar pārējo(pamatā 52.rinda).
Ā, es ietekmējos no Aivareno, ka it kā Jūs saņemat un pēc tam atgriežat.Bet ir laikam Jūsu gadījumā tā , ka Jūs pārdevāt un Jums atgrieza.Vaitā?
Paldies par atbildēm, bet laikam neprecīzi izteicos:
-tiek atgriezta daļa no piegādātās preces. Ar grāmatojumiem it kā kārtībā, bet no "Zalkta " nemāku izdrukāt pareizu PVN pielikumu Nr. 1 ar korekciju. Darījums veikts vienā periodā . Vai tad PVN deklarācijas 62 rinda neatspoguļo pielikumu ?
60.rinda atspoguļojas 1. pielikumā.Priekšnodoklis.Jūs nepareizi piesaistījāt kontus deklarācijas rindām. 60.rindai-D5721..,bet 52.rindaiK5721..
Pareizi ir , protams, ka jāpiesaista 62. rinda un visas pārējās pie D5721, 60. rinda jau ir kopējā.Bet PVN Jūsu gadījumā atgrieztajām precēm tas neietekmē nekādā gadījumā.Pielikumu PVN1 vajag izvēlēties pie kontu piesaistīšanas, un tur ir tikai viena iespēja 1- tai piesaistīt 5721D
Es atgrieztu preci grāmatoju ar - zīmi piemēram
D 7110 -100
D 5721 -18
K 5310 -118
Закрыть
Краткое описание нарушения